VREME FRUMOASĂ DE VARĂ, DAR CU TEMPERATURI CANICULARE

17 jul 2023
Pentru săptămâna 17-23 iulie, meteorologii anunță vreme frumoasă de vară, dar cu temperaturi caniculare. Debutul săptămânii va fi marcat de valori termice foarte ridicate. În weekend, sunt posibile averse de ploaie cu descărcări electrice. În nordul țării, va ploua și în timpul săptămânii. Astfel, la Briceni, vor fi +30 de grade, la Chișinău, +33 de grade, iar la Cahul, +35 de grade Celsius. Noaptea, vom avea +16, +21 de grade Celsius. Cum va fi vremea în Republică, vedeți mai jos.

La Nord, maximele zilei vor indica +27, +30 de grade Celsius. În timpul nopții, se vor înregistra +16, +18 grade Celsius. Ploi sunt prognozate pentru zilele de marți și joi.

În centrul țării, pe parcursul zilei vor fi +31, +33 de grade Celsius. Minimele vor oscila între +19, +21 de grade Celsius. Sâmbătă, sunt posibile ploi cu descărcări electrice.

La Sud, în timpul zilei valorile termice vor oscila între +33, +37 de grade Celsius. Noaptea, termometrele vor indica +21, +23 de grade Celsius. În weekend, va ploua.Condițiile meteorologice, în decursul săptămânii trecute, au fost satisfăcătoare pentru creșterea și dezvoltarea culturilor agricole. Totuși, din cauza ploilor căzute, condițiile pentru recoltarea culturilor cerealiere au fost mai puțin favorabile.
loading ...