VREMEA ÎN MOLDOVA. Temperaturi generoase și ploi de scurtă durată

15 mai 2023
Ne bucurăm de temperaturi generoase în zilele următoare, precipitațiile, însă, își vor face simțită prezența și ele. Astfel, începem săptămâna cu soare și maxime de +19, +25 de grade în termometre. Noaptea, se vor înregistra +7, +14 grade Celsius. De joi, însă, temperaturile scad cu 3 grade și sunt posibile ploi slabe. Vântul va sufla din sud-est slab, până la moderat, luni, marți și miercuri – izolat, cu unele intensificări. Cum va fi vremea în Moldova în următoarele 7 zile, vedeți mai jos.

La Nord, în timpul zilei, valorile termice vor indica +20 de grade în prima jumătate a săptămânii și +17 spre sfârșitul perioadei. Noaptea, vor fi +7, +9 grade Celsius. De joi până duminică, meteorologii transmit ploi.
La Centru maximele zilei vor oscila între +20 și +23 de grade Celsius. Noaptea, vom avea +12, +13 grade Celsius. Joi și vineri se așteaptă ploi slabe.

În raioanele din sudul țării, pe parcursul zilei se vor înregistra +22, +25 de grade Celsius. Minimele vor urca de la +12 la +14 grade Celsius. Ploi sunt prognozate pentru ziua de vineri.Potrivit meteorologilor, condițiile meteorologice pe parcursul perioadei au fost satisfăcătoare pentru creșterea și dezvoltarea culturilor de toamnă și a plantaţiilor multianuale. Înghețurile înregistrate izolat au creat pericol de vătămare a răsadurilor de legume.

Pe parcursul săptămânii precedente, a continuat semănatul culturilor de primăvară. La floarea-soarelui s-a atestat răsărirea, pe semănăturile timpurii – formarea perechii a doua de frunze adevărate. La mazăre s-au semnalat formarea frunzelor și apariția inflorescențelor.
loading ...