TEMPERATURI ÎNALTE ȘI AVERSE DE PLOAIE CU DESCĂRCĂRI ELECTRICE. Meteo, AICI

03 jul 2023
Temperaturile continuă să crească. Chiar dacă meteorologii transmit, pe alocuri, averse de ploaie, săptămâna va fi una de foc. Astfel, noaptea temperatura minimă a aerului va crește de la +17 grade, până la +23 de grade Celsius. Ziua, temperatura maximă va oscila între +27, +35 de grade Celsius. Luni și marți sunt posibile ploi cu descărcări electrice. În weekend, temperaturile coboară cu 5 grade Celsius și revin precipitațiile.

La Nord, noaptea vor fi +15, +18 grade Celsius. În timpul zilei, mercurul din termometre va urca până la +30 de grade Celsius. Aici, precipitații se așteaptă pe tot parcursul săptămânii.

La Centru, temperaturile minime vor oscila între +18, +21 de grade Celsius. Ziua, maximele vor indica +34 de grade Celsius.

La Sud, pe parcursul nopții, termometrele vor indica +20, +23 de grade Celsius. În timpul zilei, vor fi +35 de grade Celsius.În această perioadă, munca este în toi în livezile de cais, vișine, cireșe (soiuri târzii) unde se desfășoară recoltarea. De asemenea, a început recoltarea la mure, zmeură, coacăză roșie. În unele gospodării, a fost dat startul la recoltarea grâului și a rapiței, care, din lipsă de precipitații, s-au copt mai devreme.

Potrivit specialiștilor, condițiile agrometeorologice, prognozate pentru această perioadă, vor determina ritmuri accelerate pentru creșterea și dezvoltarea culturilor de câmp și a plantațiilor multianuale.
loading ...