TEMPERATURILE CANICULARE SE MENȚIN. Când va ploua, aflați AICI

28 aug 2023
Toamna vine cu temperaturi de foc la propriu. După un weekend sufocant, și în această săptămână, canicula va persista. Ultimele zile de vară vor fi fierbinți, cu valori de până la …+38°C. La mijlocul săptămânii, cerul va fi noros, pe alocuri vom avea parte de averse cu descărcări electrice. În weekend, ne vom răcori puțin, temperatura maximă a aerului va coborî până la …+26°C la Briceni. Cum va fi vremea în R. Moldova în perioada 28 august – 2 septembrie, aflați mai jos.

La Nord, temperatura maximă a zilei la început de săptămână se va ridica până la…+35°C. De miercuri, meteorologii transmit averse de ploi cu descărcări electrice. Sâmbătă și duminică, valorile maxime vor coborî până la …+25°C.

În localitățile din Centrul țării, maximele vor urca până la …+37°C, iar minimele vor ajunge până la …+18°C. Miercuri și vineri va ploua.

La Sud, mercurul în termometre va urca până la …+38°C. O scădere cu câteva grade se va înregistra spre sfârșitul săptămânii, când temperatura maximă a zile va fi de …+31°C. Noaptea, la fel va fi cald. Se vor înregistra între …+20°C  și …+23°C.Amintim că meteorologii au emis Cod Portocaliu și, pe alocuri, Cod Galben de Caniculă în perioada 7 – 29 august. Temperatura maximă a aerului va atinge luni și marți …+38°C în localitățile de centru și sud ale țării, iar la nord, valorile termometrului vor urca până la …+36°C.

Totodată, Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează că în intervalul 21–30 august în râurile Republicii Moldova se va menține scurgerea scăzută a apei, ce va constitui:
  • în r.Prut – 30-50% din valorile medii multianuale lunare (Cod Galben);
  • în râurile Vilia, Căinar, Ciulucul Mic, Bâc – 30-50% din valorile medii multianuale lunare (Cod Galben);
  • în râurile Ichel, Cogâlnic, Lunga – 15-30% din valorile medii multianuale lunare (Cod Portocaliu), iar pe râurile (Draghiște, Răut, Cubolta, Botna,  Lăpușna) – 0-15% (Cod Roșu).
Agenții eonomici și populația sunt îndemnați să consume rațional resursele de apă.
loading ...