TEMPERATURILE RIDICATE SE MENȚIN. Când sunt prognozate ploi, AICI

21 aug 2023
Temperaturile scad cu 2-3 grade săptămâna aceasta, rămânând, însă, tot peste pragul de +30 de grade C. Pentru miercuri, meteorologii transmit, pe alocuri, averse slabe de ploaie și cer noros. În rest, se menține vremea însorită și arșiță. Ziua vor fi +30, +35 de grade, iar în timpul nopții vom avea +16, +23 de grade Celsius. Cum va fi vremea în Moldova în perioada 21-27 august, vedeți mai jos.
 
La Nord, miercuri posibil să plouă slab. Maxima zilei se va menține în jurul valorii de +30 de grade Celsius. Noaptea, se vor înregistra +16, +18 grade Celsius.
 
La Centru, pe parcursul zilei, mercurul din termometre va urca până la +33 de grade Celsius. Noaptea, valorile termice vor indica +19, +21 de grade Celsius. Aici, ploi nu se prevăd.
 
La Sud, se menține canicula. Ziua termometrele vor indica +35 de grade Celsius. Pe parcursul nopții, minimele vor fi de +21, +23 de grade Celsius. Ploi nu se prevăd.
 
Potrivit SHS, condițiile agrometeorologice prognozate pentru această perioadă vor determina ritmuri obișnuite pentru creșterea și dezvoltarea culturilor de câmp și a plantațiilor multianuale.

La porumb va continua coacerea în ceară, la floarea-soarelui – coacerea semințelor, la sfecla de zahăr – creșterea rădăcinii principale.

La culturile pomicole va continua creșterea rodului, la prun și soiurile timpurii de măr – coacerea și recoltarea roadei. La vița-de-vie va continua coacerea boabelor.

 
 
loading ...