TIMPUL SE ÎNCĂLZEȘTE. Cum va fi vremea în perioada 19-25 februarie, AICI

19 feb 2024
Vremea se va menține predominant stabilă și lipsită de precipitații, cu excepția zilei de miercuri, când, izolat, se așteaptă ploi ușoare. În unele regiuni, în timpul nopții, se prevede ceață slabă. Temperaturile sunt în creștere. Spre sfârșit de săptămână, minime negative nu vom mai avea, iar maximele urcă până la +15 grade Celsius. Vântul va sufla mai puternic în prima jumătate a perioadei, apoi – slab, până la moderat. Cum va fi vremea în Moldova, vedeți mai jos.
 
La Nord, maxima zilei va crește de la +3  la +10 grade Celsius. Nopțile vor fi reci la început de perioadă: - 2 grade Celsius. Apoi, valorile cresc până la +2 grade Celsius. Miercuri, posibil să plouă slab.
 
La Centru, valorile termice vor oscila ziua între +6, +13 grade Celsius. Pe parcursul nopții, se vor înregistra 0, +4 grade Celsius. Și aici, miercuri se așteaptă precipitații sub formă de ploaie.
 
La Sud, nu sunt prognozate ploi. Pe timp de zi, vom avea +8, +15 grade în termometre. Valorile minime vor indica +2, +7 grade Celsius.
 
Temperaturile mai mari decât norma pentru această perioadă nu sunt tocmai bune pentru agricultură. În special, culturile de toamnă pot intra în vegetație, iar la ulterioare înghețuri vor avea de suferit. De asemenea, valorile peste +5 grade Celsius favorizează apariția gărgărițelor în cultura de rapiță. În culturile multianuale, sunt în toi lucrările de tăiere.
loading ...