VOM ÎNVĂȚA DE LA FRANCEZI CUM SĂ REZOLVĂM PROBLEMELE DIN SECTORUL DE IRIGARE. Un consultant internațional urmează să vină în Republica Moldova

13 sep 2022
Un consultant internațional urmează să vină în Republica Moldova pentru a elabora un studiu pe țară în sectorul de irigare. Ulterior, va formula recomandări privind implementarea celor mai bune soluții pentru rezolvarea problemelor.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare care informează că Republica Moldova va beneficia de consultanța specialiștilor din Franța în domeniul irigării. Ministrului Vladimir Bolea a avut o întrevedere cu directorul regional Eurasia a Agenției Franceze de Dezvoltare, Cécile Couprie.

Totodată, Cécile Couprie a reiterat disponibilitatea AFD de a oferi suportul necesar procesului de adaptare a agriculturii la schimbările climatice, prin instrumente de finanțare și suport tehnic actorilor publici și privați. Astfel, a declarat că, vor fi dezvoltate programe și mecanisme de investiții în comun cu Banca Europeană de Investiții și IFAD, în scopul stimulării producătorilor agricoli de a utiliza tehnologii moderne agricole, bazate pe irigare.

Ministrul Vladimir Bolea și-a exprimat aprecierea pentru sprijinul constant acordat țării noastre, subliniind că echipa ministerială va asigura un cadru eficient de cooperare și va pune la dispoziție toate informațiile necesare pentru o evaluare complexă a sectorului de irigare.
loading ...