VREMEA ÎN MOLDOVA. Fără temperaturi caniculare săptămâna aceasta

05 jun 2023
Săptămâna aceasta, vremea se va caracteriza prin regim termic normal și, în general, fără precipitații, doar pe 8 și 10 iunie crește instabilitatea atmosferică și izolat, se prevăd averse slabe însoțite de descărcări electrice.
Vântul va sufla din sectorul de est slab la moderat, doar în timpul descărcărilor cu unele intensificări. Temperatura minimă a aerului noaptea se va situa între +10..+15 grade Celsius. Temperatura maximă ziua va indica +23 de grade la Briceni, +26 la Chișinău și +28 de grade Celsius la Cahul. În weekend, vremea se răcește cu 2 grade. Cum va fi vremea în Moldova în perioada 5-11 iunie, vedeți mai jos.

La Nord, ziua vor fi +21, +23 de grade Celsius, iar pe parcursul nopții se vor înregistra +10 grade Celsius. Pentru zilele de joi și sâmbătă meteorologii transmit averse de ploaie cu descărcări electrice.

La Centru, minimele se vor situa între +12 și +14 grade Celsius. Ziua, valorile termice vor indica temperaturi cuprinse între +24 și +26 de grade Celsius. Vineri posibil să plouă.

La Sud, vom avea temperaturi de vară. Noaptea: +15 grade Celsius, iar ziua: +28 de grade. ploi cu descărcări electrice sunt posibile vineri.Săptămâna trecută, au devenit mai vizibile efectele ploilor cu grindină în livezi. Astfel, fermierii din zonele unde a plouat cu gheață spun că le-a fost compromisă recolta de caise, piersic, cireșe.
loading ...