ZECI DE MII DE BRAZI SCOȘI ÎN VÂNZARE DE SĂRBĂTORI: Ce preț solicită Moldsilva pentru Pomul de Crăciun

13 dec 2021

Au mai rămas zile numărate până de Revelion, iar brazii din pepinierele de la Agenţia Moldsilva sunt pregătiţi pentru a fi scoşi în vânzare. În acest an vor fi comercializaţi peste 50 de mii de brazi, dintre care opt mii sunt pini. Astfel, doritorii vor putea să aleagă singuri direct din pepiniere un Pom de Crăciun. Mai nou, la plantaţii se vând şi molizi cu tot cu rădăcini, anunță AGROMEDIA cu referire la trm.md.
 
În ocolul silvic Scoreni din raionul Străşeni cresc peste 16 mii de pomi de Crăciun. Cel mai înalt molid are cinci metri.
 
„Sunt deja patru sau cinci consumatori care an de an procură care 100, care 200 sau 300. Ei comercializează la piaţă. Şi în particular avem persoane care se apropie, la fel, de la pepiniera noastră”, spune Sergiu Chihai, inginer-şef în silvicultură.
 
Costă de la 300 lei și au lungime de un metru
 
Înălţimea pomilor de Crăciun variază de la jumătate de metru până la 25 de metri. Însă la ocolul silvic Scoreni cel mai înalt molid este un brad care măsoară cinci metri. De asemenea, în vânzare vor fi molizi cu rădăcina protejată, iar preţul lor porneşte de la 300 de lei şi au o lungime de un metru.
 
„Se vor comercializa pomii de Crăciun cu val de pământ la rădăcină. Prin metoda asta asigurăm continuitate sau viaţa pomului respectiv, îl folosim la sărbători asigurându-i condiţii bune. Puţin irigat, după asta este replantat în spaţii verzi”, explică Sergiu Chihai.
 
Potrivit responsabililor, molizii vor fi scoşi la vânzare mai aproape de Crăciun, îndată ce vor primi autorizaţie pentru tăierea acestora.
 
Oamenii spun că preferă brazii naturali pentru mirosul care creează atmosfera de sărbătoare, în timp ce unii susţin că preferă molizii cu rădăcini sau procură doar ramuri pentru decorare.
 
Responsabilii de la Moldsilva susţin că în perioada următoare vor fi organizate verificări pentru a preveni tăierea ilicită a molizilor.
 
Sursa: trm.md
 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

ÎN CURÂND: Dublarea cantității de grâu din rezerva de stat, cheiuri temporare și un nou post vamal. Asta au promis autoritățile exportatorilor de cereale

04 jul 2022

21 DE TONE DE TUTUN – ARSE DINTR-UN FOC. Camionul care le transporta a fost cuprins de flăcări la Edineț

04 jul 2022

METEO. Încă o săptămână de foc. Când sunt prognozate ploi, AICI

04 jul 2022

MATERIAL SEMINCER ȘI FURAJE, PENTRU GOSPODĂRIILE MICI

01 jul 2022

„ACOLO UNDE NU ESTE IRIGARE, E DE PLÂNS”. Recolta de mure – grav afectată de secetă și temperaturile caniculare

01 jul 2022

ZECI DE MII DE BRAZI SCOȘI ÎN VÂNZARE DE SĂRBĂTORI: Ce preț solicită Moldsilva pentru Pomul de Crăciun

ZECI DE MII DE BRAZI SCOȘI ÎN VÂNZARE DE SĂRBĂTORI: Ce preț solicită Moldsilva pentru Pomul de Crăciun

ZECI DE MII DE BRAZI SCOȘI ÎN VÂNZARE DE SĂRBĂTORI: Ce preț solicită Moldsilva pentru Pomul de Crăciun

loading ...