Soții Eugen și Elena Pisov din Chișinău sunt doi mici antreprenori care vor ca toată lumea să fie sănătoasă. Așa că acum șase ani au deschis o patiserie în orașul Chișinău cu două cuptoare, unde coc biscuiți artizanali. Și pentru că sunt foarte gustoși, i-au numit „Coptură bună”, acesta fiind brandul cu care au și apărut pe piață. Lumea deja îi cunoaște și grație Târgului Cămara Fest, iar pentru a ști mai multe despre afacerea lor, AGROMEDIA a aflat din prima sursă informații care să ne fie de folos.
„Un biscuit artizanal înseamnă unul fără adaosuri chimice, fără drojdie, fără ingrediente care prelungesc termenul de valabilitate. Copturile noastre sunt buni de cosnumat două luni (așa că trebuie ronțăiți la timp – n. red.). Îi preparăm din mai multe sorturi de făină- de grâu, de porumb, de hrișcă, de sorg. Avem biscuiți fără zahăr și fructe uscate, cu fulgi de ovăs, tărâță și curma etc. Acum începem o nouă linie de produse fără gluten”, ne-a povestit Eugen Pisov, fondatorul întreprinderii „Piba &Co”.
Din toamnă vor produce și biscuiți fără gluten
Glutenul este o familie de proteine care se găsește în cereale precum grâul, secara, spelta și orzul. Dintre boabele care conțin gluten, grâul este de departe cel mai des consumat. Cele două proteine principale din gluten sunt glutenina și gliadina. Gliadina este responsabilă pentru majoritatea efectelor negative asupra sănătății. Deși majoritatea oamenilor tolerează glutenul bine, acesta poate cauza probleme persoanelor cu anumite afecțiuni de sănătate. Aici includem boala celiacă, sensibilitatea la gluten, alergia la grâu și alte boli asemănătoare.
Așa că familia Pisov ține cont de doleanțele consumatorilor și din această toamnă, gama lor de produse care include 15 denumiri, se va majora cu alte cinci.
„Materie primă – făina, fructele uscate - o procurăm de la producătorii locali, fără ca să importăm vreun igredient. Patiseria noastră nu produce cantități mari, într-o lună coacem cam o tonă și mai puțin de biscuți. Soția e tehnolog și cofetar de specialitate, nu doarme și inventează rețete. Mie îmi plac toate, dar ea îmi spune că suntem la vârsta când să ne menținem silueta”, a glumit antreprenorul.
Investiții de 15 mii euro, două cuptoare și multă sănătate
Au și clienți fideli care îi cunosc de ani de zile, livrează coptura bună direct pe masă, iar cea mai mare vânzare a fost anul trecut, de Paști, când o doamnă a procurat biscuiți în sumă de 2, 5 mii lei. Soția Elena utilizează rețetele pe care le cunoaște încă din studenție și multe demuri sunt păstrate.
Dl Pisov ne-a mai relatat că investițiile cu tot cu certificare și utilaj s-au cifrat inițial la cca 15 mii euro și au fost bani personali.
„Produsele noastre nu sunt acceptate în rețelele de supermarketuri din cauza termenului mic de garanție, nu le este convenabil. Sunt alte trei magazine mici unde puteți găsi marfa noastră, dar principala piață de desfacere sunt Târgurile Cămara Fest. Ele înseamnă foarte mult pentru noi, am participat în premieră în martie, atunci am vândut și cea mai multă marfă. Lumea era după pandemie, dornică de a savura ceva gustos. La ediția din 11 și 12 septembrie ne găsiți cu siguranță”, ne-a confirmat dl Pisov participarea. Să nu uităm: e o afacere de familie, unde activează el, soția și cumnata și care le ajută să își întrețină existența.
Deci, „Coptură bună” de la Piba &Co. Ce este Piba? E un secret comercial. Nu vi-l spunem, pentru că nici noi nu-l cunoaștem, dar, fie vorba între iubitorii de dulciuri, „Coptură bună” chiar arată apetisant. Și chiar e bună! O găsiți la Cămara Fest. Și pe noi tot, pentru că suntem parteneri media ai celui mai gustos eveniment din țară! Și lucrurile bune se fac cu oameni buni. Să auzim de bine!