PASCA PENTRU PAȘTI, ÎNTRE TRADIȚIE ȘI PANDEMIE

17 apr 2020
Pe timp de criză unii plâng, iar alții vând batiste. Altfel spus, în situații grele sunt afaceri care falimentează, dar unele dimpotrivă, cresc. Vorbim despre agenții economici care își reorientează strategiile și direcțiile de dezvoltare. Printre companiile rezistente la criză se numără și brutăriile, mai ales dacă sunt administrate eficient. Oricât de mică ar fi punga consumatorului, pentru o pâine proaspătă întotdeauna gasește bani.



Suntem în pragul sărbătorilor Pascale, iar brutăriile se întrec la diversitatea produselor pascale. De la diferite forme, până la cele mai delicioase umpluturi. Iată și brutăria surorilor Baractari din comuna Ciorescu, a pregătit cozonaci și pască delicioasă. Muncesc cu dăruire, dar și cu multă atenție, respectând toate cerințele impuse de autorități pe timp de pandemie. Tot efortul se îndreaptă către protecția față de consumatori și angajați.
 
“Toată producția care este pusă la dispiziția clienților este ambalată. Pentru noi sănătatea consumatorului final este primordială. Atragem o atenție sporită la tot lanțul valoric alimentar, de la procurarea materiei prime, producerea, depozitarea și distribuția produselor de panificație. Ne conformăm în totalitate cerințelor necesare”, a spus Natalia Baractari.



Surorile Baractari spun că originalitatea si calitatea produselor de panificație au fost principalele argumente la baza succesului înregistrat de brutărie. Redescoperirea gusturilor tradiționale și colaborarea directă cu fermierii locali pentru achizitionarea materiei prime le-au ajutat la crearea și menținerea unei reputații excelente.
 
“De când activăm, am reușit să înțelegem doleanțele consumatorilor noștri, mereu venim cu produse creative și rețete noi. Recent, am pus în vânzare un produs fără drojdie. Procesul de realizare este mai migălos, însă, rezultatul ne-a impresionat. Nu reușim bine să-l livrăm că repede este cumpărat. Este vorba de pâine fără drojdie. Pâinea cu maia naturală este poezie! Începând cu coaja crocantă specifică, miezul elastic și alveolat (cu găuri) și terminând cu aromele și gustul desăvârșit”, susține Natalia Baractari.



 Chiar dacă investec în tehnologii noi de producere, prețurile rămân aceleași. Asta pentru că nu vor să-și dezamăgescă clienții fideli. Cozonacul și pasca cu stafide este la prețul din anii precedenți. Mai exact, cozonacul de 115 grame costă 11 lei, cel de 440 grame îl găsiți la 39 lei. Pasca tradițională cu brânză este la 36 de lei. Totuși, cele mai importante investiții sunt cele făcute în angajații fabricii. Echipa puternică a reușit să creeze produse deosebite, care au devenit brandul prin care se remarcă brutăria din Ciorescu.
 
“Calitatea produselor este dictată și de tehnologie, și de oameni. Trebui să dispui de echipamente performante care să-ți permită să controlezi perfect dozarea materiilor prime si temperaturile de coacere. Totuși, oricât de bun ar fi echipamentul tehnic acesta nu garantează succes dacă nu ai în spate oameni dedicați, preocupați de calitate și productivitate”, a mărturisit Natalia Baractari.



Brutăria surorilor Baractari are la bază o reţetă inedită: 40% suflet, 30% mândrie locală, 20% tradiţie, iar 10 la sută – făină, maia, apă, drojdie, sare şi ulei.



 
loading ...