Astăzi, cei doi produc cașcavaluri artizanale cu rețete învățate în Franța, Italia și Elveția, lucrând exclusiv cu laptele proaspăt de la cele două vaci din propria fermă. Totul se face manual, în familie, iar rezultatul – cașcavaluri moi, maturate, parfumate – atrage din ce în ce mai mulți cumpărători la târgurile locale din Chișinău.
Nu cumpăr lapte de la nimeni. Calitatea produsului pornește de la sursă – de la lapte curat și neapărat crud, provenit din hrănirea naturală a animalelor. De aceea, lucrăm doar cu ce avem noi: două vaci din rasa Simental, aduse din Austria. Sunt foarte productive. Ne dau împreună până la 45 de litri pe zi, explică Vahid Tabrizi, cu o mândrie firească în glas.

Vacile familiei sunt îngrijite atent, hrănite doar cu lucernă și fân, fără furaje industriale.
Nu le dăm altceva. Dacă schimbi alimentația, se schimbă gustul. Noi lucrăm cu lapte crud, după metodele clasice, așa cum am învățat în țările cu tradiție în producerea cașcavalurilor. Asta le dă cașcavalurilor gustul adevărat, povestește producătorul.
Pe lângă cașcaval, Vahid produce și iaurt grecesc, cremă de brânză și brânză topită – toate obținute artizanal, din lapte crud. Soția sa, Diana, transformă aceste produse în deserturi delicioase: cheesecake-uri fine și budinci cu gust autentic. Împreună, valorifică fiecare litru de lapte, fără pierderi, punând preț pe calitate și tradiție.
Totul se face în gospodărie, fără utilaje industriale. Pasteurizarea, formarea, maturarea – toate etapele sunt artizanale. Alături de soția sa, Diana, și ajutat uneori de cele două fiice, Vahid face să prindă contur un brand local autentic. Au învățat din mers, au testat zeci de rețete, au adaptat gustul cașcavalurilor fine – brie, camembert, taleggio, gouda, blue cheese, feta, gorgonzola – la preferințele consumatorilor din Moldova.
Oamenii trebuie să guste ca să înțeleagă. Când vin la târg, le ofer cașcaval, le povestesc cum îl fac, și de cele mai multe ori cumpără. Dar trebuie să muncești și să fii prezent – să vină lumea, să te cunoască, să vadă cu ce suflet faci munca.

Soții vin o dată la două săptămâni, la târgurile de producători locali din Chișinău. Nu lipsesc niciodată, deși este dificil să îmbine producția zilnică cu logistica vânzării.
Lucrăm în familie. Eu, Diana, socrii. Atât. Nu găsești oameni să te ajute, toți caută ceva mai ușor. Dar noi ne descurcăm.
Vahid Tabrizi nu și-a imaginat vreodată că va face brânzeturi în Moldova. A venit aici pentru soție, dar astăzi este parte dintr-o comunitate de producători locali care construiesc cu mâinile lor un viitor. Un viitor care miroase a lapte proaspăt și brânză maturată cu răbdare.