A APĂRUT HRIȘCA PE RAFTURI. La un preț care bate tare la buzunare. Cât costă cel mai solicitat produs din pandemie

29 sep 2021
Hrișca, unul dintre cele mai populare produse alimentare din Moldova, în special în perioada pandemică, a apărut din nou pe rafturile magazinelor, după ce mai bine de o lună era de negăsit, anunță AGROMEDIA cu referire la bani.md.
 
„La piață 800 grame de hrișcă costa 32 de lei, iar în supermarket kilogramul tocmai 2.00 euro! Ale cui sunt firmele care controlează importul de hrișcă în Moldova?”, se întreabă Ilian Cașu de la Partidul Nostru pe pagina sa de Facebook.
 
În data de 20 august hrișca a dispărut de pe rafturile magazinelor din Republica Moldova. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor declara că este vorba despre reducerea importului și scumpirea acestui produs în Ucraina. Aproape 85% din hrișca de pe rafturile magazinelor din Moldova este adusă din Ucraina și Rusia.
 
În şapte luni ale acestui an, R. Moldova a importat peste 2,6 mii de tone de hrișcă cu 500 de tone mai puțin față de 2020. Experții spun că țara noastră nu produce hrișcă pentru că aceasta crește pe soluri acide, cum sunt cele din Belarus, Ucraina și Rusia.

Sursa: bani.md
 
loading ...