CÂT COSTĂ GRÂUL, PORUMBUL ȘI RAPIȚA? Bursa cerealelor este în continuare instabilă

22 feb 2023
Bursa cerealelor este în continuare instabilă. Ieri, 21 februarie, spre exemplu, prețul porumbului l-a depășit din nou pe cel al grâului, potrivit cotațiilor pe Bursa de la Paris, transmite AGROMEDIA, cu referire la Agrointel.

Prețul grâului și al porumbului

În contractele cu livrare în luna martie, atât grâul, cât și porumbul au prețuri în scădere. Grâul MATIF este cotat la 291 de euro pe tonă, în timp ce porumbul MATIF este tranzacționat la 294,50 de euro pe tonă. În cazul viitoarelor culturi, contractele se încheie la 283,25 de euro pe tonă pentru grâul livrat în septembrie și la 275 de euro pentru porumbul livrat în luna noiembrie.

Prețul rapiței

Prețul rapiței MATIF din viitoarea recoltă se încheie la un preț de 555 de euro pentru contractele de august, potrivit Agritel.com.

Porumbul rămâne mai ieftin decât grâul pe piața americană

Porumbul rămâne mai ieftin decât grâul pe Bursa americană de la Chicago. În contractele pentru luna viitoare, prețul grâului CBoT este astăzi la 753 de cenți/bușel, în timp ce porumbul este la 681,50 de cenți/bușel.
Creșteri importante se remarcă pe piața americană la soia, acolo unde prețul a urcat astăzi la 1545,75 de cenți pe bușel.

În Portul Constanța, în săptămâna trecută de tranzacționare, intervalul 9-15 februarie, prețul grâului FOB Constanța a fost de 1.535 de lei pe tonă, iar la porumbul FOB Constanța, prețul a fost de 1.449 de lei pe tonă.
 
loading ...