HIBRIDUL DE RAPIȚĂ PT 303 URCĂ ÎN TOPUL CLASAMENTELOR CU 6,5 TONE/HECTAR. „Corteva Harvest Day”, la Climăuți, Dondușeni

31 jul 2023
Corteva a demonstrat performanța înaltă a hibrizilor și produselor de protecție din portofoliul său în cadrul evenimentului „Corteva Harvest Day” de la Climăuți, Dondușeni. PT 303 a spart topurile hibrizilor de rapiță și a urcat în fruntea clasamentului cu un record de 6,5 tone la hectar.
Compania a organizat o recoltare publică în gospodăria „Climăuțanul” Agro SRL, unde, în jur de 150 de fermieri s-au convins live de potențialul hibrizilor și eficacitatea produselor de protecție Corteva.
 
Andrei Ciocoiu, Category Marketing Manager Seeds Corteva RO & MD:

Vedeta evenimentului de astăzi este hipridul PT 303 Sclerotinia Protector. Este hibridul cu cel mai bun potențial de producție din Europa. Este un hibrid pregătit să facă față oricăror provocări și e gata să livreze în fiecare an un rezultat constant și foarte ridicat. Deci, e un hibrid pentru viitor.
 
Încă de la bob, protecția plantelor în gospodăria „Climăuțanul” Agro SRL a fost asigurată de cel mai performant insecticid tratament sămânță: Lumiposa® 625 FS. Insecticidul care asigură protecție culturii până în stadiul de 4-6 frunze.
 
Vali Folea, Customer Technology Specialist Corteva RO & MD:

Recomandarea noastră pentru fermieri este să folosească doar semințe tratate cu Lumiposa. Cum ajutăm cultura? Încă din toamnă, eliminăm competiția buruienilor cu ajutorul erbicidului numărul 1 pentru buruienile dicotiledonate în toamnă: Galera Super® 364 SL. În primăvară, avem erbicidul pentru controlul buruienilor dicotiledonate: Slash™ EC. De asemenea, Corteva a lansat 2 produse noi, performante: stimulatorul de azot Utrisha™ N  și fertilizantul EC Kinsidro™ Nutri.
 
Fermierul în gospodăria căruia a fost stabilit recordul, Alexei Chiriac spune că alege hibrizii Corteva de mai mulți ani la rând. Rămâne fidel acestora pentru că sunt performanți și dau recolte bogate.
 
Alexei Chiriac, Administrator „Climauțanul” Agro SRL:

Eu zic că avem un an al rapiței. Să mai dea Domnul astfel de condiții. Din suprafața de 1.517 hectare de rapiță, peste 600 de hectare sunt hibrizi Corteva. Anul acesta, am ales PT 275 și PT 303.
Mulțumim mult companiei Corteva pentru produsele și inovațiile pe care ni le propun în fiecare an și cu care noi facem performanță.
 
Toate produsele Corteva se bazează pe studiul riguros al substanțelor active și efectul lor asupra plantelor, fapt ce permite acestora să răspundă exact necesităților din câmp, iar fermierilor să obțină recolte bogate și de calitate înaltă.
 
Pentru mai multe detalii de la eveniment, vedeți materialul VIDEO sau pe site-ul oficial al companiei Corteva
 
loading ...