STIMULATORUL DE AZOT, UTRISHA™ N, ACUM, ȘI PENTRU FERMIERII DIN REPUBLICA MOLDOVA

02 mar 2023
Un produs nou, care va revoluționa agricultura mondială și va ajuta fermierii să facă față schimbărilor climatice, menținând în același timp culturile productive și sănătoase, este acum accesibil și pentru fermierii din Republica Moldova. Corteva Agriscience lansează biostimulatorul Utrisha™ N în țara noastră. Utrisha™ N este o sursă alternativă de azot care poate furniza plantelor în vegetație azot suplimentar pentru a facilita creșterea lor. Datorită Utrisha N, planta poate capta din atmosferă între 30 și 70 de kg substanță activă Azot/hectar.

Evenimentul de lansare a produsului în Republica Moldova a adunat în jur de 300 de fermieri din toate regiunile țării, reprezentanți Corteva și specialiști în domeniul protecției plantelor, care au discutat și au împărtășit din experiență.

Maria Cîrjă, Marketing Manager Md&Ro, Corteva:

Utrisha™ N este un produs dedicat fermierilor, în special, de cultură mare, dar și de culturi horticole. Este un fixator de azot din atmosferă, o bacterie care reușește să fixeze kilograme de azot pe fiecare hectar, dându-le plantei atunci când are mai mare nevoie de el.

Produsul a fost deja testat și acceptat de foarte mulți fermieri din Europa. Polonia, Ucraina sunt țări în care Utrisha se vinde în cantități foarte mari, în primul rând, datorită nevoii de azot pe care plantele nu reușesc să și-l ia în totalitate din sol.

Nicolai Ilnitkii, reprezentant Corteva, Ucraina:

Utrisha™ N nu necesită tehnologii speciale de aplicare. Este suficientă o stropitoare obișnuită pentru aplicarea produsului. De asemenea, are proprietăți înalte de dizolvare.

Fermierii prezenți la eveniment s-au arătat interesați de noul produs și spun că intenționează să testeze eficacitatea acestuia pe câmpurile lor. Alexandru Oală este fermier din raionul Fălești ce prelucrează în jur de 1000 de hectare de teren agricol și de mai bine de 10 ani alege produsele Corteva. Fidelitatea acestuia fiind un bun indicator al calității și eficienței.

Alexandru Oală, fermier:

Cel mai bun hibrid de porumb de pe piață pot spune că este Pioner, acesta dă roadă înaltă și pierde umiditatea în timp scurt. De asemenea și la floarea-soarelui, cel mai bun rezultat l-am avut cu L137, care chiar și în condiții de secetă a dat roade bune. La rapiță, hibrizi de calitate înaltă sunt P303, P375.

Utrisha™ N o să-l încercăm chiar în această primăvară la rapiță, la grâu, la orz, porumb și floarea-soarelui.

Nicolae Cristian este tânăr fermier din raionul Soroca, care, după finalizarea studiilor, a decis să se alăture afacerii de familie. Odată cu implicarea lui, a inclus în lista de produse utilizate de compania gestionată de tatăl său și produsele Corteva. A fost cea mai bună decizie, spune tânărul care crește o gamă variată de culturi: culturile de câmp, vișine, cireșe, mere, caise și legume.

Nicolae Cristian, fermier:

Sunt mereu produse noi, inovative pe care le încerc și care văd că dau rezultate. De exemplu, am testat ierbicidul Helianthex TM pentru controlul buruienilor dicotiledonate din cultura de floarea-soarelui și am rămas mulțumit. Vreau să încerc Utrisha™ N în special la legume, pare ceva interesant.

Corteva Agriscience mai vine cu 2 noutăți importante, compania a achiziționat Symborg – o companie de soluții biologice din Spania și Stoller Group – compania lider în producerea produselor biologice din SUA.

Jean Ionescu, Country Leader, Corteva:

Este primul pas în agricultura biologică. Deschidem drumul noilor produse cu care în următorii ani vom veni. Următorul, după Utrisha™ N va fi Utrisha™ P – un preparat care va mobiliza fosforul din sol, inaccesibil plantelor astăzi.

Tot în cadrul evenimentului, Corteva a dat start campaniei de primăvară 2023 și a prezentat fermierilor portofoliul de hibrizi de porumb și floarea-soarelui.

Corteva Agriscience este o companie globală, ce are în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și oferă fermierilor din întreaga lume un mix echilibrat și divers de semințe, soluții pentru protecția culturilor și soluții digitale axate pe maximizarea productivității și creșterea randamentului și profitabilității.
 
loading ...