https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.22 EUR
17.78 USD
0.24 RUB
4.31 RON
0.65 UAH

HIBRIZI CU ADEVĂRAT HIGH OLEICI!

03 mar 2021

În ultimii ani, auzim tot mai des despre floarea soarelui high oleică sau despre uleiul high oleic, adică un nou tip de floare/ulei, diferit ca profil față de cel original, în care acidul oleic trebuie să fie minim 80%, față de 20%, procent întâlnit la uleiul linoleic. Sunt diferite păreri și studii referitoare la acest subiect, studii ce evidențiază latura mai sănătoasă a uleiurilor cu un conținut ridicat de acid oleic – așa numitul Omega 9, care este mai sănătos pentru organism în comparație cu acidul linoleic – Omega 6.
 
Astăzi, uleiul high oleic este în proporție de peste 95% consumat în industria pentru producerea biscuiților, margarinei, chips-urilor ș.a. și doar 5% este îmbuteliat. Este văzut ca un înlocuitor al uleiului de măsline, poate chiar mai bogat în Omega 9 și mai ieftin.
 
Compania Corteva Agriscience pune la dispoziția fermierilor un portofoliu de 2 hibrizi HO Express®: P64HE118 și P64HE133, hibrizi ce au un conținut de acid oleic de peste 90% și vin cu un avantaj major din acest punct de vedere - minim 5% acid oleic peste hibrizii competitori.
 
Acestă diferență de minim 5 procente este foarte importantă pentru fermieri, deoarece marea majoritate a contractelor stabilesc un minim 82% acid oleic, iar riscul să fie depunctați sau să fie chiar declasați din categoria HO este ZERO când vine vorba de cei 3 hibrizi Pioneer®.
 
Trebuie să conștientizăm faptul că genetica este esențială în atingerea procentului de acid oleic. Pe lângă productivitate, echipa de cercetare Corteva, urmărește foarte atent acest aspect și nu avansează un hibrid, dacă nu realizează un minim de 90% acid oleic.
 
Pentru a fi siguri de conținutul minim de acid oleic de 82%, alegerea corectă a hibridului reprezintă pasul cel mai important. Hibrizii Pioneer® sunt garanția realizării acestui minim, indiferent de condițiile de tehnologie, condițiile meteorologice sau orice alt aspect.
 
Un conținut de peste 82% oferă șansa de a obține un preț mai bun prin negociere. Au fost fermieri care au realizat un conținut de acid oleic de 92% la hibrizii Pioneer®, ceea ce le-a adus un extra bonus de 50$/t.
 
Pentru fermierii cu adevărat cultivatori de floare high oleică, cea mai bună alegere o reprezintă singurii hibrizi cu ADEVĂRAT HIGH OLEICI, hibrizii Pioneer®: P64HE118 și P64HE133.
Productivitatea ridicată, profilul perfect al uleiului și adaptabilitatea, vin la pachet cu tehnologia Express® , ceea îi face cu adevărat pretabili în orice fermă, în orice an!
 
Andrei Ciocoiu – Category Marketing Manager Oilseeds, RO & MD
 
 
 
 
STRATEGIA APLICATĂ DE “FRESH TIME” PENTRU A-ȘI PĂSTRA ANGAJAȚII. Mai multe afli AICI
18 jun 2021
CĂPȘUNELE PENTRU EXPORT: PLINE DE NOROI ȘI LIPSĂ DE BRAȚE DE MUNCĂ PENTRU RECOLTARE. Ce spun experții
18 jun 2021
“CASA DIN LUNCĂ”, PRIMA PENSIUNE ECOLOGICĂ DIN ȚARĂ. Unde se află și cine vă așteaptă, aflați mai jos
15 jun 2021
LEGUME NATURALE DE LA LEOVA. Unde le găsiți, cine le cultivă și cum le puteți comanda online, aflați AICI
14 jun 2021

HIBRIZI CU ADEVĂRAT HIGH OLEICI!

HIBRIZI CU ADEVĂRAT HIGH OLEICI!

HIBRIZI CU ADEVĂRAT HIGH OLEICI!

loading ...