PORUMBUL DIN UCRAINA, VÂNDUT LA JUMĂTATE DE PREȚ

10 nov 2022
Fermierii din Vaslui, care se confruntă cu o lipsă acută a hranei pentru animale, vor cumpăra porumb de la fermierii din Ucraina, cu 150 de dolari tona, preț cu 50% mai mic față de cel din România, transmite AGROMEDIA, cu referire la newsmoldova.ro.

Efectele secetei prelungite din acest an se fac resimțite de către crescătorii de animale. Iar hrana de calitate și, mai ales, la un preț avantajos este la mare căutare.

Prezența la o expoziție de animale desfășurată recent la Cimișlia, în Republica Moldova, unde au participat fermieri din mai multe țări, a făcut ca vasluienii să intre în contact cu fermieri din Ucraina, cu care au stabilit o ofertă avantajoasă la procurarea porumbului.
 
”La noi în țară un kilogram de porumb se vinde cu 1,5 – 2 lei, adică aproape dublu față de cât îl putem lua din Ucraina. Mergând la Cimișlia, m-am întâlnit cu fermieri din Ucraina. Cu fermierii din Ucraina eu am discutat să aducem porumb de la ei, să cumpărăm la un preț de 150 de dolari tona.

Este avantajos, pentru că, după socoteală, iese 7, 80 lei, iar cu tot cu transport, iese undeva până într-un leu pentru fiecare kilogram de porumb din Ucraina. La noi în țară un kilogram de porumb se vinde cu 1,5 – 2 lei, adică aproape dublu față de cât îl putem lua din Ucraina”, a spus Președintele Ovis Mold Vaslui, Ion Agafiței, reprezentantul crescătorilor de ovine și caprine din județul Vaslui.

„De exemplu, mie îmi trebuie trei TIR-uri, 70 – 75 de tone. Dacă iau 75 de tone, dau 75.000 lei, iar dacă iau de aici, de acești bani iau numai vreo 40 de tone. Am vorbit însă cu fermierii din Ucraina, că vrem ca porumbul să fie uscat. Nu am avut pretenția ca porumbul să fie de calitatea I, că doar îl dăm la animale”, a mai adăugat fermierul.

PORUMBUL DIN UCRAINA, VÂNDUT LA JUMĂTATE DE PREȚ

PORUMBUL DIN UCRAINA, VÂNDUT LA JUMĂTATE DE PREȚ

PORUMBUL DIN UCRAINA, VÂNDUT LA JUMĂTATE DE PREȚ

loading ...