PREȚUL CEREALELOR ÎN PORTUL CONSTANȚA. Cât costă grâul furajer și cel de panificație, vedeți AICI

06 feb 2023
Deși suntem obișnuiți ca în această perioadă a anului prețurile grâului să înregistrere o creștere, anul acesta, nu s-a întâmplat. Dimpotrivă, în prezent, grânele se vând cu prețul sub cel din perioada secerișului, transmite AGROMEDIA, cu referire la Agrointel.

Cerealele din Ucraina continuă să fie vândute la prețuri mai mici decât oferta din celelalte țări din Europa de Est, așa că traderii par să fie mai interesați de grâul din țara vecină.

Preț grâu panificație DAP Constanța – 272,71 euro pe tonă

Pe un grup de fermieri, un utilizator a publicat situația prețurilor la grâu de panificație la finalul săptămânii trecute.

Vineri, pe 3 februarie, o tonă de grâu panificație DAP Constanța (traderi colaboratori) avea un preț de aproximativ 272,71 de euro. Prețul era un pic mai scăzut față de cotația de pe bursa de la Paris unde joi, 2 februarie, grâul MATIF s-a tranzacționat cu 282,99 de euro.

Pentru fermierii care fac contracte în avans pentru recolta din acest an, traderii oferă un preț 248,99 de euro pe tonă.

Potrivit Bursei Române de Mărfuri, în săptămâna 26 ianuarie – 1 februarie 2023, prețul grâului de panificație FOB Constanța a fost de 280,26 de euro pe tonă, în scădere cu peste 6% față de săptămâna anterioară.

Preț grâu furajer DAP Constanța - 253,99 de lei pe tonă

Prețul grâului furajer este mult sub cel de panificație. Prețul grâului furajer în portul Constanța era vineri, 3 februarie, la 253,99 de euro. Fermierii care vând grâul din recolta nouă au încheiat contracte la finele lunii ianuarie la un preț de 215,99 de euro pe tonă.

Potrivit sursei citate, în Republica Moldovei, traderul local Landmar Moldova FCA cumpăra la finele lunii ianaurie grâul de la fermieri cu 214,17 euro pe tonă.
 
loading ...