Iulie este o lună excelentă pentru însămânțare, deoarece atât temperaturile solului, cât și cele ale aerului sunt ridicate. Zilele lungi, calde, cu niveluri bune de lumină, accelerează procesul de germinare, ajutându-vă să vă extindeți sezonul de recoltare în zona de legume și să creșteți stocurile de plante perene, bienale și exotice de interior. Rețineți, totuși, că pânza freatică este mai scăzută în această perioadă a anului și, prin urmare, poate fi necesară udare suplimentară.
Iulie este, de asemenea, o lună bună pentru a planta răsaduri. Este ultima lună în care mai puteți planta dovlecei și porumb dulce – plantați-le la începutul lunii pentru a reuși să le recoltați înainte de primul îngheț. Acum este, de asemenea, cel mai bun moment pentru a planta varză de iarnă, care a fost cultivată din semințe în aprilie și mai, astfel încât să ajungă la maturitate la timp pentru Crăciun și nu numai.
Ce legume puteți planta în luna iulie
Salata verde, dar și alte soiuri de salată, reprezintă o cultură rapidă și ușoară – semănați semințele din martie până în septembrie pentru a avea salată proaspătă o bună parte din an.
Morcovi. Iulie este considerată ultima lună în care mai puteți semăna morcovi, pentru a obține o cultură de toamnă.
Napi. Adesea uitați, napii vă pot oferi două recolte dintr-o singură plantă – rădăcina pivotană este delicat de dulce și poate fi mâncată, la fel și frunzele sau „partea verde”. Mănâncă-i imediat după recoltare, deoarece napii nu se depozitează bine.
Ridiche. Ajungând rapid la maturitate, ușor de cultivat și aproape fără dăunători, ridichile oferă o explozie de aromă salatelor.
Fasole pitică franțuzească. Ca și în cazul morcovilor, iulie este ultima lună în care se poate semăna fasolea franțuzească, pentru a permite păstăilor să se maturizeze înainte de primele înghețuri de toamnă.
Varză de iarnă. Acum este cel mai bun moment pentru a planta varză de iarnă, astfel încât aceasta să aibă suficient timp să se maturizeze înainte ca temperaturile să scadă.
Sursa: Ziarul satului