Citiți și: BOLILE COACĂZULUI: Măsuri de prevenire și combatere
Este un arbust fructifer deosebit, care merită cu siguranță un loc în grădina dumneavoastră, un soi cu coacere mijlocie, se pot recolta în cursul lunii iulie și august. Arbustul de coacăz negru Titania poate ajunge la înălțimea de aproximativ 1,5 - 1,8 metri. Poate fi plantat în grădină alături de alte plante fructifere, precum zmeură, căpșuni sau afini.
Asigurați-vă că arbustul este plantat într-un sol bine drenat și bogat în substanțe nutritive. Necesită expunere la soare parțial pentru a produce cele mai bune fructe. Efectuați tăieri de întreținere pentru a elimina ramurile uscate sau deteriorate și pentru a menține forma plantei. Asigurați-vă că pământul rămâne umed, dar nu înecat.
Citiți și: CUM SE FACE TĂIEREA ȘI FORMAREA COROANEI LA COACĂZUL NEGRU ȘI ROȘU
Coacăz negru Titania este unul dintre cele mai cunoscute și utilizate soiuri de coacăz de către cultivatori, datorită mai multor avantaje:
- producție ridicată,
- rezistență ridicată la secetă, dăunători și boli precum și la îngheț de până la -30°C,
- pretențiir scăzute față de sol.
Fructele au proprietăţi benefice asupra organismului uman, datorită conţinutului ridicat de vitamina C, având o concentrație de până la 7 ori mai mult decât în lămâi sau alte fructe. Sunt recomandate pentru multiplele beneficii pe care le aduc sănătății mai ales, pentru bolile de inimă, circulație, ficat, cancer sau alte boli fiind unul dintre „fructele longevității”.
Culese devreme, fructele pot fi folosite pentru prepararea gemului, iar cele coapte pot fi congelate sau consumate proaspete, dar pot fi preparate și ca sos.
Sursa: Agrodenmar