CUM DEPOZITĂM CEAPA ÎN CONDIȚII DE CASĂ PENTRU A O PĂSTRA MULT TIMP?

06 jul 2023
Dacă nu este depozitată în mod corect, ceapa își poate pierde proprietățile destul de repede. În plus, pe lângă aspectul inestetic, aceasta poate împrăștia mirosuri extrem de neplăcute. Ca să nu întâmpini astfel de probleme, este important să-ți creezi un sistem corect pentru depozitarea cepei.
 

Cum să depozitezi ceapa în mod corect?

Potrivit NOA, Asociația Națională a Cepei din Statele Unite ale Americii, cel mai potrivit loc pentru depozitare este unul rece, uscat și întunecat. Mai multe studii au demonstrat de-a lungul timpului că temperatura ideală de păstrare a cepei este între 4 – 10 °C. Cel mai bine este să o așezi într-o lădiță de lemn sau carton pentru a-i asigura o ventilație corectă.
 
Ceapa are nevoie în permanență de un loc aerisit pentru a nu reține umiditatea. Datorită proprietăților sale, ceapa este o plantă care poate să absoarbă apa într-un mod foarte rapid.


 

Condițiile de păstrare a cepei

Specialiștii de la NOA sugerează achiziționarea unor containere speciale. Pe lângă acestea, ai nevoie să așezi ceapa într-un loc cât mai ferit de soare. În condițiile corecte de păstrare, ceapa poate fi păstrată chiar și pentru câteva luni.
 
Este important să nu fie ținută în locurile umede și călduroase. De aceea, trebuie să te ferești pe cât de mult poți din a depozita cepele în frigider sau într-un colț uitat dintr-un dulap.

Pentru depozitarea în frigider sau congelator, ceapa trebuie să fie întotdeauna tăiată. Cel mai bine este să o pui în pungi vidate sau recipiente din sticlă. Evită cât de mult poți folosirea caserolelor de plastic.
O altă alternativă pentru depozitarea cepei este punerea acesteia la murat. Ceapa murată poate să fie un ingredient cheie pentru foarte multe preparate.

Sursa: Catine.ro
loading ...