MOLDOVA – UN GUST DEOSEBIT! Primele mere moldovenești în ambalaj nou au luat calea exportului

26 jan 2021

La sfârșitul săptămânii trecute, primele camioane cu merele noastre, ambalate în lăzi noi și purtând marca Moldova - un gust deosebit, au trecut granița și au deschis noi oportunități pentru producători.
 
Ion Tulei, managerul întreprinderii Farm Prod SRL, este unul dintre primii care a dat startul proaspătului “veșmânt” al fructului discordiei. Potrivit lui, până acum fructele erau comercializate într-un ambalaj depășit de timp.
 
„A venit momentul să ne aliniem noilor tendințe și preferințe ale consumatorilor, de aceea am acceptat ușor noul design al ambalajului. Este foarte importantă imaginea noastră pozitivă, atractivă și profesionistă cu care ne prezentăm fie pe piețele unde suntem deja cunoscuți sau altele noi. Cu fructe de calitate și noul ambalaj, cumpărătorul ne va recunoaște oriunde în lume”, spune Ion Tulei.
 

Noul design al lăzilor de 13 kilograme a fost realizat grație proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova, în contextul eforturilor de modernizare a mărcii Moldova – un gust deosebit.
 
„În anul 2020 am actualizat imaginea Moldova Fruct, am redefinit logoul Asociației și marca comercială Moldova - un gust deosebit, cunoscută de mai bine de șase ani. Ulterior, am elaborat un regulament pentru a reglementa utilizarea corectă a mărcii de către producătorii dispuși să asigure respectarea standardelor de calitate. A urmat elaborarea cutiei, iar până în prezent avem doi membri ai Asociației, care au obținut dreptul și comercializează deja merele sub marca comercială actualizată Moldova - un gust deosebit”, a precizat Iurie Fală, director executiv al Asociației Moldova Fruct.
 
Regulamentul de utilizare a mărcii Moldova - un gust deosebit, stipulează că fructele ambalate trebuie să fie de cea mai înaltă calitate, pentru a rămâne “cu obrazul curat” în fața consumatorilor din întreaga lume.
 
 
„Aceasta este o sarcină majoră pentru Asociație și pentru producătorii de fructe membri, ca ambalajul să fie recunoscut în rândul consumatorilor, iar ei să fie siguri de calitatea fructelor cumpărate. Așteptăm și alți producători care sunt interesați să vândă sub marca Moldova - un gust deosebit, să apeleze la Moldova Fruct pentru a obține detalii despre posibilitatea utilizării mărcii. Sperăm ca imaginea nouă să creeze noi oportunități, să aducem un mesaj nou despre fructele moldovenești noilor și vechilor parteneri și pe această cale să contribuim la promovarea exporturilor”,
subliniază Iurie Fală.
 
AGROMEDIA amintește că Planul de Dezvoltare a Horticulturii, aprobat recent de Guvernul R. Moldova, prevede ca Moldova - un gust deosebit să devină un brand de țară pentru toate produsele din sectorul horticol.
 
 

MOLDOVA – UN GUST DEOSEBIT! Primele mere moldovenești în ambalaj nou au luat calea exportului

MOLDOVA – UN GUST DEOSEBIT! Primele mere moldovenești în ambalaj nou au luat calea exportului

MOLDOVA – UN GUST DEOSEBIT! Primele mere moldovenești în ambalaj nou au luat calea exportului

loading ...