
Indiferent de costuri, roșiile trebuie consumate pentru beneficiile lor. Acestea sunt o sursă excelentă de vitamina C şi pot ajuta la combaterea celulelor cancerigene. La fel, stimulează circulația sângelui, îmbunătățirea digestiei, protejarea rinichilor, detoxificarea organismului și previn îmbătrânirea prematură. O porție de roșii coapte sau crude 150 de grame este o sursă bună de vitamina A și K, acid folic și potasiu. Roșiile, în mod natural, au un conținut scazut de sodiu, grăsimi saturate și calorii. Ele oferă, de asemenea tiamina, niacina, vitamina B6, magneziu, fosfor și cupru, toate acestea fiind benefice pentru un stil de viață sănătos. Datorită vitaminei B și a potasiului din roșii, acestea sunt eficiente în reducerea nivelului de colesterol și scăderea tensiunii arteriale. Prin urmare, prin includerea roșiilor într-un regim alimentar regulat, previne în mod eficient atacurile de cord, accidentele vasculare cerebrale precum și problemele legate de inimă. Prezența vitaminei A în roșii ajută la îmbunatățirea vederii. O mulțime de probleme de vedere apar ca urmare a efectelor negative ale radicalilor liberi, iar vitamina A te ajută să lupți împotriva lor. Semințele de tomate conțin surse bogate de antioxidanți (licopen) și beta-caroten cafe sunt eficiente în creșterea imunității. În concluzie consumul zilnic de roșii îndeplinește necesarul zilnic de vitamine și minerale și exercită un efect de ansamblu protector asupra organismului.