TEHNOLOGIILE MODERNE DIN SECTORUL HORTICOL, MAI APROAPE DE PRODUCĂTORII MOLDOVENI

28 jun 2024
Pe 12 iulie, pomicultorii și specialiștii în agricultură din țară și de peste hotare sunt așteptați la cea de-a VI-a ediție a expoziției „Ziua Fructelor”. Evenimentul se va desfășura în livada modernă a companiei VelFruct-Prim din satul Coșernița, raionul Criuleni.
 
La evenimentul din acest an își vor prezenta oferta de tehnică, tehnologii, soluții de protecție integrată a culturilor și ambalaj modern mai multe companii locale, dar și 11 companii internaționale din: România, Italia, Polonia, Germania, Franța și Grecia.
 
Vizitatorii vor putea participa la demonstrații practice și sesiuni de instruire, unde vor discuta direct cu furnizorii și experții din domeniu. În acest sens, expoziția reprezintă și o oportunitate pentru pomicultorii locali de a vedea și testa echipamente moderne, de a învăța despre noile tendințe în domeniu și de a-și extinde rețeaua de contacte profesionale.


 
În această ediție a Zilei Fructelor punem accent deosebit pe agricultura de precizie, care constă în gestionarea și monitorizarea resurselor pentru îmbunătățirea randamentelor agricole prin utilizarea mai multor instrumente și tehnologii specifice. Este important să menținem abordarea profesionistă în producerea fructelor pentru a rămâne competitivi pe piețele externe. Având în vedere faptul că suntem în condiții inechitabile în raport cu concurenții noștri din Europa, organizăm acest eveniment pentru a aduce tehnologiile avansate mai aproape de toți pomicultorii noștri. Aceste inovații contribuie la poziționarea noastră pe piața internațională ca o țară care oferă produse de calitate, a menționat Iurie Fală, directorul executiv al Asociației Moldova Fruct.
 
„Ziua Fructelor” nu este doar o expoziție, ci o platformă de inovație și conexiune pentru sectorul pomicol. Evenimentul, fiind unul sistematic, contribuie la modernizarea pomiculturii din Moldova, ajutând producătorii de fructe să-și ajusteze practicile agricole ca să-și sporească productivitatea și calitatea produselor. În plus, expoziția facilitează stabilirea relațiilor de parteneriat cu principalii actori din cadrul lanțului valoric al fructelor. Participarea la „Ziua Fructelor” le oferă pomicultorilor posibilitatea de a rămâne competitivi și de a-și crește afacerile.
 
Expoziția specializată este organizată de Moldova Fruct, în parteneriat cu Proiectul USAID Competitivitate și Reziliență Rurală și Agenția de Investiții.
 
AGROMEDIA.md este partener media al evenimentului.
 
loading ...