VIDEO: Recoltăm porumbul. Care dintre hibrizii Pioneer a dat cele mai mari recolte?

13 oct 2023
După cum am promis acum 3 săptămâni, ne-am întors la Varnița, Anenii Noi pentru a recolta cei 11 hibrizi de porumb Pioneer din portofoliul Corteva. În gospodăria lui Dorin Jardețchi, porumbul a fost irigat pe toată perioada de vegetație, respectiv, și rezultatele sunt pe potrivă.
 

Oleg Nistiriuc, Reprezentant comercial Corteva în R. Moldova:

Fermierul a respectat în tocmai tehnologia Corteva, a aplicat și îngrășăminte suficiente. Din produsele fitosanitare s-a utilizat erbicidul CORDUS® FORTE pe bază de trei substanțe active: dicamba, rimsulfuron și nicosulfuron., care permite protecția împotriva buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate. Câmpul este curat.
 
De asemenea, s-au utilizat produsele noastre Biostimulatoare: Kinsidro Nutri – un produs pe bază de acizi humici și fulvici, care ajută porumbul să depășească situațiile de stres. De asemenea, a fost aplicat Utrisha N – un produs unic în lume, pe bază de Methylobacterium symbioticum, care ajută planta să-și ia azotul din atmosferă.
 
În acest an, campionul în câmp s-a dovedit a fi hibridul P0900 cu 17,713 tone de boabe la hectar.
 
Oleg Nistiriuc, Reprezentant comercial Corteva în R. Moldova:

Recoltele obținute sunt între 15,5 și 17,7 tone de boabe la hectare. Gama de hibrizi mai mult comercializată în R. Moldova este în intervalul: FAO310 – FAO 370. Acești hibrizi au dat rezultate remarcabile, până la 16,8 tone de boabe la hectar la irigare. Aceeași hibrizi au dat recolte de până la 10 t/ha chiar anul acesta, în zona de nord a țării.
 
Corteva a finalizat campania de recoltat din această toamnă cu rezultate bune la toate culturile: rapiță – 6,5 t/ha cu hibridul PT 303; floarea-soarelui – 4,7t/ha cu hibridul P64 LE162 și porumb - 17,713 t/ha cu hibridul P 0900.
 
Pentru detalii interesante de la fermierul Dorin Jardețchi, experiența altor agricultori cu hibrizii Pioneer și sfaturi utile la cultivarea porumbului de la Serghei Novac, expert în domeniu, urmăriți materialul VIDEO.
 
Toate produsele Corteva se bazează pe studiul riguros al substanțelor active și efectul lor asupra plantelor, fapt ce permite acestora să răspundă exact necesităților din câmp, iar fermierilor să obțină recolte bogate și de calitate înaltă.
loading ...