NOILE TEHNOLOGII DE DIGITALIZARE A AGRICULTURII, PREZENTATE FERMIERILOR

23 mai 2023
Practica internațională demonstrează că agricultura de precizie este o soluție avantajoasă, nu doar din punct de vedere financiar, dar și durabil, contribuind la utilizarea eficientă a surselor existente – apă, aer, pământ, brațe de muncă etc.

În acest context, la Chișinău se va desfășura Conferința Internațională „HortiTech cele mai noi tehnologii digitale pentru businessul cu fructe și legume — oportunități pentru Moldova”. Conferința este organizată de proiectul EastFruit în colaborare cu Federația Agricultorilor din Moldova (FARM), cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și a Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Conferința va conecta experți locali și de talie mondială, oficialități, producători agricoli din toate regiunile țării și agenți economici interesați să investească în digitalizarea agriculturii. Aceștia își vor împărtăși cunoștințele acumulate, provocările depășite, dar și rezultatele obținute datorită tehnologiilor înalte.   

Totodată, în cadrul Conferinței va fi organizată o expoziție a produselor și serviciilor de digitalizare a agriculturii. Astfel, cei interesați de noile tehnologii disponibile pe piața autohtonă, vor avea ocazia unică de a interacționa direct cu furnizorii de soluții moderne.

Ce vom vedea la eveniment?

Stații meteo, drone de pulverizare, analiză spectrală a solului și a plantelor, sisteme integrate de monitorizare a afacerilor agricole, sere verticale, aplicații mobile de monitorizare a sănătății plantelor, dar și soluții de generare a energiei verzi vor putea fi vizualizate în zona de expoziție a Conferinței, care va fi deschisă pe toată durata evenimentului.

Ce companii vor fi prezente?

Reprezentanții IFarms – Soluții Digitale pentru Agricultură vor prezenta aplicația mobilă care ușurează monitorizarea și gestionarea proceselor agricole. Este o platformă care oferă o gamă completă de instrumente pentru gestionarea afacerilor agricole de distanță potrivite pentru orice tip de cultură și sistem de management.

iMetos vor expune soluții de monitorizare a situației meteorologice și a mediului - acestea au scopul de a ușura luarea deciziilor și a eficientiza munca fermierilor. Stațiile meteo înregistrează date pe fac analize și calcule care ajută la fermierii să decidă când să irige, pulverizeze, fertilizeze sau să facă o vizită în câmp etc.

Agricos Tech și Dron Assistance sunt companiile autohtone care pun la dispoziție fermierilor atât drone, cât și servicii de interpretare a datelor și identificarea soluțiilor potrivite pentru transformarea businessului agricol.
Modern Sistem vine cu soluții digitale, un soft care integrează și monitorizează procesele operaționale din diferite zone ale businessului: bunei, vânzări, contabilitate, producție, managementul relațiilor cu clienții, managementul proiectelor și alte activități ce privesc lanțul logistic.

Cubas Greens, una dintre companiile din țară care produce plante în sere verticală va fi prezentat la expoziție cu salatele obținute în fermele verticale. Iar vizitatorii vor putea interacționa, adresa și informații despre procesul tehnologic, piața de desfacere și investiții.

Energia verde și necesitatea utilizării în sfera agricolă, contribuie la folosirea corectă a resurselor naturale, iar odată cu criza energetică, necesită implementarea acestor tehnologii, a devenit tot mai oportun și în mediul agricol. Ofertele disponibile pe piața moldovenească, metodele de asamblare, costuri, eficiență, tehnologii de generare a energiei verzi vor fi expuse companiei Soler.

Toate serviciile și produsele menționate mai sus pot fi vizualizate, analizate în cadrul expoziției.
Pentru a participa este nevoie să vă înregistrați AICI – numărul de locuri este limitat.

Programul evenimentelor și invitații din țară, dar și de peste hotare puteți găsi AICI.  

Data și ora conferinței: 25 mai 2023, de la 9:00 la 17:15.
Locația conferinței: Radisson Blu Leogrand Hotel str. Mitropolit Varlaam 77, Chișinău.

Conferința Internațională „HortiTech cele mai noi tehnologii digitale pentru businessul cu fructe și legume — oportunități pentru Moldova” reprezintă o posibilitate unică de interacțiune a producătorilor cu întreprinderile care implementează practici digitale, atât la nivel local cât și internațional. Și bineînțeles de a afla ofertele de produse și servicii disponibile pe piața din Republica Moldova.

AGROMEDIA este partener media al evenimentului.
loading ...