INSULA INIMĂ ȘI LACUL CU APĂ TURCUAZ: Destinația romantică de la Naslavcea

22 aug 2023
Peisaje care-ți taie respirația și cel mai romantic loc din Republica Moldova – este despre Naslavcea, cel mai nordic punct de pe harta țării noastre. Destinația impresionează și atrage turiștii prin cea mai frumoasă insulă de pe Nistru, care are forma naturală de inimă. Vârful dealului este locul perfect pentru turiștii ce își doresc o vacanță cu cortul. Răsăritul din acest punct este unul magnific.
 
Insula „Inima Moldovei” este situată în satul Naslavcea, care se întinde pe malul drept al Nistrului, în partea de jos a unei văi adânci, pe o lungime de câțiva kilometri. Insula este acoperită de o pădure pitorească de plopi și salcii, iar de pe dealurile satului Naslavcea, se deschide o priveliște uimitoare, unică.
 
Satul Naslavcea este unul pitoresc, cu mai multă vegetație decât case, cufundat în liniștea străpunsă doar de ciripitul păsărilor sau de vuietul trenului, care trece rareori pe acolo. Un alt punct ce ar putea fi transformat într-o atracție pentru turiști este moara de lemn, nevalorificată, deocamdată.
 
Este interesant de remarcat faptul, că acest colț nordic al Moldovei este cunoscut sub numele de „micii Carpați moldovenești”, datorită asemănării sale cu regiunea Carpaților din România.


 
Citește și: DESTINAȚII TURISTICE ÎN R.MOLDOVA

Insula nu are un nume, dar a fost denumită de către vizitatori „Insula îndrăgostiților”. Este nelocuită, un habitat natural pentru multe specii de animale și păsări. De altfel, până de curând nu era nici măcar cunoscută (cu siguranță, o altă țară ar fi transformat locul într-o atracție turistică profitabilă).
 
Ce putem vizita în apropiere de Naslavcea?
Destinația trebuie, cu siguranță, să fie vizitată și, cine știe, poate în viitor va deveni o destinație turistică cunoscută pentru o vacanță romantică de vis. Merită să fie explorate și rezervaţiile peisagistice din regiune - „Râpa lui Carp” și „Râpa Rudi”, unde veţi putea găsi urme ale Mării Sarmatice și aflorimente. În apropiere se află și cele „33 de vaduri”.
 
Nu treceți prin zonă fără a merge să gustați din cel mai gustos păstrăv de la „Păstrăv moldovenesc”. Acolo, de asemenea, puteți petrece o zi relaxantă și gustoasă împreună cu prietenii și copiii.

Citește și: PENSIUNEA CASA DIN LUNCĂ
 
Un alt loc din zonă la fel de frumos este „Lacul albastru” de la marginea satului. Este o fostă carieră de argilit, care cu timpul s-a transformat într-un lac de culoare turcoaz. Înainte de a vizita acest loc precizați la Poliția de Frontieră dacă este permis accesul în zonă.
loading ...