KAYAKINGTOURS, O AVENTURĂ SELECTĂ CE ÎNCEPE PE NISTRU. Ai parte de tururi vinicole și gastronomice

09 aug 2021
O găsiți la Vadul lui Vodă, acolo unde e un centru mare de agrement, dar foarte curând și la Orheiul Vechi. Acolo vă așteaptă caiacele (de la francezul kayak) și valurile liniștite ale bătrânului Nistru, nu însă înainte de instruire și transfer, cu eventuală cazare în corturi sau într-o pensiune rurală. Totul depinde de intensitatea emoțiilor pe care vreți să le trăiți.

Cei pasionați de aventuri și de lumea apelor au auzit, cu siguranță, de Kayakingtours.md. Dacă nu, vă povestim noi, pentru că am discutat cu Alexei Guțaga, fondatorul acestui neobișnuit plaisir, lansat acum șapte ani și destinat inițial unui public mai select, adică mai inițiat în arta vâslitului. Acum, accesibil oricui, indiferent de vârstă, rasă, înălțime sau greutate. E o plăcere care nu te judecă pentru anumite tabieturi sau kilograme în plus.Clubul de la Vadul lui Vodă. Deservește zilnic peste 200 persoane. Caiacele sunt de 1, 2, 3 sau chiar patru persoane, în cazul în care ați luat și picii cu voi, care ard de nerăbdare să urce în acea ambarcațiune  stabilă, simplă, turistică și ușor de maverat. Și de trei ori mai încăpătoare decât cele sportive și ca să te răstorni din ea trebuie să depui efort maxim. Fiți pe pace, pentru că instructorii vă inițiază în legile acestei grații și sunteți în afara oricărui pericol.

Turiști. „Anul acesta am avut deja din Japonia, Belgia, Germania, Spania, Slovacia, Polonia, Lituania, mai toate statele europene ne-au vizitat. Am avut turiști din SUA, din Italia foarte mulți, Ucraina, Rusia. Și din Turcia, și din Arabia un musulman cu soția. Avea una singură”, ne-a povestit Alexei.  

Tururi vinicole. „Avem parteneriate cu Château Vartely, cu Vinăria Purcari, cu Eco Resort Butuceni. Avem drum și la Horodiște, unde locuiește un francez căsătorit cu o moldoveancă. El produce cașcavaluri și vin. Foarte mulți turiști aleg să meargă în vizită la el. La Orheiul Vechi mai vizităm și Vila Roz, agropensiunea plină de trandafiri înfloriți”, ne-a relatat antreprenorul care e și antrenor.

Tururi gastronomice. Centrul nu este foarte axat pe tururile gastronomice, așa cum organizează alții, dar oferă posibilitatea ca oaspetele să guste mâncarea tradițională, autentică, de la țară, preparată de gospodine care tocmai au scos plăcinta sau sarmalele din cuptor. Și un pahar de vin. E o experiență incomparabilă! Turismul rural are viitor anume prin aceste gospodine și bucatele noastre.

Străinii. Majoritatea turștilor care vin la KAYAKINGTOURS sunt oaspeții familiilor de moldoveni care muncesc peste hotare. Adică persoane oarecum legate de țara noastră și sunt aduși de conaționali ca să le arate frumusețile în care ne scăldăm. Pe lângă ei, există un procent de oameni de afaceri care au deplasări în R. Moldova și vor să-și petreacă frumos un weekend. O altă categorie – cam 10 la sută - sunt turiști veritabili, în căutare de aventuri pentru familiile lor.

„Pe această nișă ne-am poziționat noi - oferim o aventură de o zi sau mai multe pentru întreaga familie”, ne-a spus ghidul nostru.

Cât costă. Prin Vadul lui Vodă costă de la 300 lei de persoană, e o tură de o zi, când omul se cazează unde vrea. Pachetul  „all inclusive”, două zile cu cazarea în corturi – 150 euro/ persoană, iar cazarea în pensiuni plus un alt nivel de bucate valorează cca 200 euro de persoană.

Când plouă. Există instrucțiuni clare cum să ne comportăm în cazul ploii și evita situațiile neplăcute. Dacă e furtună, oamenii ies la mal și așteaptă până trece. Plus că nici Nistru nu umple spațiul cu valuri uriașe.

Vreți? Dacă veniți de peste hotare par avion, sunteți luat din aeroport și duși direct la… Nu, nu la cramele subterane, ci la kayaking! După care aveți parte de toate: o masă post kayaking cu vin bun la restaurantul ales de organizatori din timp pentru ca voi să fiți și sătui, dar și să debordați de energie.

În cazul în care sunteți de-ai noștri, de aici, de prin țară, găsiți centrul de agrement ușor: cum intrați în Vadul lui Vodă întrebați de el. Și ajungeți imediat la destinație. Să înceapă aventura selectă care pornește de pe Nistru!

sursa foto: agromedia.md
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

LOCALITĂȚILE BULBOACA ȘI SPEIA – MAI ATRACTIVE PENTRU TURIȘTI. Satele vor avea propria strategie de dezvoltare a turismului

24 jun 2022

O NOUĂ DESTINAȚIE TURISTICĂ LA ORHEI. „Casa Rândunicii” așteaptă să fie descoperită în această vară

15 jun 2022

10 DESTINAȚII TURISTICE DIN MOLDOVA – incluse în lista zonelor cu însemnătate UNESCO

23 mai 2022

DESTINAȚII TURISTICE GASTRONOMICE DE VIZITAT ÎN ZONA PARCULUI NAȚIONAL NISTRUL DE JOS

20 mai 2022

DESTINAȚII TURISTICE ÎN ZONA CODRILOR MOLDOVEI. O rețea de trasee pentru drumeții a fost lansată recent

12 mai 2022
Știri recomandate

LA CAHUL, A FOST CREAT UN NOU CLUSTER TURISTIC - „VIA CAHUL”

29 apr 2022

R. MOLDOVA ȘI UCRAINA: Patru trasee tursitice noi vor conecta ambele maluri ale Nistrului. Ce locații includ acestea

05 oct 2021

KAYAKINGTOURS, O AVENTURĂ SELECTĂ CE ÎNCEPE PE NISTRU. Ai parte de tururi vinicole și gastronomice

KAYAKINGTOURS, O AVENTURĂ SELECTĂ CE ÎNCEPE PE NISTRU

Ai parte de tururi vinicole și gastronomice

KAYAKINGTOURS, O AVENTURĂ SELECTĂ CE ÎNCEPE PE NISTRU. Ai parte de tururi vinicole și gastronomice

loading ...