AM CONSUMAT MAI PUȚIN VIN. De ce s-au redus vânzările și ce spun statisticile

26 apr 2021
 
Organizația Internațională pentru Viticultură și Vinificație
susţine că moldovenii au băut cu 2% mai puţin vin anul trecut. Unul dintre cei mai mari producători de vinuri din Moldova confirmă reducerea vânzărilor.
 
“Anul 2020 a fost cel mai dificil an în ultimul deceniu. Adică, de la 10 milioane 100 mii sticle care au fost vândute în 2019, vânzările au scăzut la 9 milioane în 2020”, a declarat directorul unui combinat de vinuri, Denis Șova.
 
Încasările au fost afectate şi de suspendarea excursiilor prin galeriile subterane. Numărul turiştilor a scăzut de cinci ori pe parcursul anului trecut. Vinăriile mici au avut şi ele de suferit: oamenii au cumpărat mai puţin vin pentru consumul zilnic.
 
“În perioada pandemiei, oamenii sunt stresați și nu mai cheltuie bani pentru nişte plăceri, deoarece nu sunt siguri de viitor şi încearcă să economisească”, spune Șova.
 
Potrivit Oficiului Național al Viei și Vinului, s-a redus şi producţia de vin cu 40%, nu doar din cauza pandemiei, ci şi a recoltei slabe.
 
“A fost perioada asta de adoptare, toate lumea era închisă online, nu lucra încă la fel de bine, pe cât ar trebui să lucreze. Am avut piața chineză blocată, toate porturile din China au fost închise pentru perioadă de trei-patru luni”, a declarat directorul ONVV, Cristina Frolov.
 

publika.md
 
 
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

OPERAŢII ÎN VERDE LA VIŢA-DE-VIE. Tăierea inelară. Desfrunzitul. Împungerea ciorchinilor. Scurtarea vârfului inflorescenţelor

05 jul 2022

PERICOL DE DEZVOLTARE A FĂINĂRII LA VIȚA-DE-VIE! Serghei Tutovan: „Este o ciupercă mai periculoasă decât își imaginează viticultorii”

27 jun 2022

O VINĂRIE A CONSTRUIT PRIMA STAȚIE DE TRATARE A APELOR REZIDUALE DIN MOLDOVA

17 jun 2022

MANA VIȚEI-DE-VIE: BOALA NR 1 DIN PODGORII. Cum aplicăm tratamentele, în funcție de perioada de dezvoltare?

15 jun 2022

ÎN PREMIERĂ, VINURILE MOLDOVENEȘTI FĂRĂ ALCOOL, PREMIATE CU AUR ÎN FRANȚA

13 jun 2022

AM CONSUMAT MAI PUȚIN VIN. De ce s-au redus vânzările și ce spun statisticile

AM CONSUMAT MAI PUȚIN VIN

De ce s-au redus vânzările și ce spun statisticile

AM CONSUMAT MAI PUȚIN VIN. De ce s-au redus vânzările și ce spun statisticile

loading ...