ASOCIAȚIA MICILOR PRODUCĂTORI DE VINURI, LA CEI 10 ANI DE ACTIVITATE. Iată ce a reușit să realizeze în acest deceniu

27 apr 2020
Asociația a fost fondată în anul 2010 de către nouă parteneri cu scopul de a susține micii producători de vinuri și a face istorie în lumea vinului. Prima reușită a fost modificarea legislației de a oferi dreptul de activitate legală la mult mai mulți producători mici de vinuri.Peste 140 de medalii obținute de la diferite concursuri internaționale, ceea ce a generat o apreciere atât a consumatorului local, cât și a celui internațional.

500 de mii de sticle de vinuri  moldovenești au ajuns în peste 17 piețe de export. Totodată, prin turismul vitivinicol au reușit să sporească interes și să fie primiți în cramele mici peste 75 de mii de turiști anual.Micii producători de vinuri au obținut asistență și mentorat din partea specialiștilor din domeniu ceea ce le-a permis să creeze vinuri unice și de o calitate inconfundabilă.

Peste 16 vinificatori mici au primit 600 de zile de consultanță, granturi și expertiză. Pe parcursul a 10 ani, peste 7 milioane de euro au fost investite de către micii producători în industria vitivinicolă. Se exploatează peste 360 ha de viță de vie, struguri din care se produc cele mai selecte, creative și aromate vinuri de Moldova!Experiențe emoționante de turism vitivinicol la micile crame

Studiile demonstrează că, în statele vinicole occidentale, micii producători de vinuri comercializează peste 50% din produsele proprii direct consumatorilor, în special din cramă. Serviciile de ospitalitate turistică sunt un catalizator pentru vânzări, dar și un excelent mod de promovare a vinurilor micilor producători. La ora actuală, 14 dintre membrii Asociației dispun de facilități turistice pentru a fi integrați în pachetele turistice și Drumul Vinului Moldovei.

Conform definițiilor europene, un „mic producător de vinuri este producătorul cu o producție medie sub 100,000 litri pe an”, iar în Republica Moldova, Legea viei și vinului stipulează că un mic producător de vin este „unitatea vinicolă care produce până la 100,000 litri de vin anual, deține cel puțin 1 ha și cel mult 20 ha de viță de vie și este independentă din punct de vedere juridic de orice altă unitate vinicolă”.  

Asociația colaborează cu Oficiul Național al Viei și Vinului, alte asociații de producători de struguri și de vinuri din Moldova, cu instituții de învățământ din țară și de peste hotare, iar membrii săi sunt specialiști în domeniul vitivinicol, membri în juriul concursurilor internaționale, activi promotori ai culturii vinului.

Proiectul de Competitivitate din Moldova finanțat de USAID și Guvernul Suediei este partenerul strategic al Asociației Micilor Producători de Vinuri, ce oferă asistență tehnică și granturi pentru realizarea programelor de calitate, mentorat și de promovare, implementate în perioada 2016-2020.

 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

BUTOAIELE PRODUSE ÎN MOLDOVA AU AJUNS TOCMAI ÎN SPANIA! Istoria de succes a lui Igor Severin

20 jan 2022

ELIZAVETA BREAHNĂ, DIRECTOR ONVV: Avem cea mai mare densitate a podgoriilor din lume. În domeniul vitinicol activează 150 mii persoane

19 jan 2022

DOMENIILE PANĂ, AFACEREA DE FAMILIE CU GUST AUTENTIC. Vinificatorul Nicolae Minciună și istoria lui de succes

17 jan 2022

VINIFICATORIII DIN MOLDOVA VOR FI VIZITAȚI DE PARTENERII FRANCEZI. Detalii de la webinarul PartnersInWine

13 jan 2022

TOPUL CELOR MAI RECOMANDATE VINURI PENTRU ANUL 2022: Vezi aici lista din zece branduri

10 jan 2022

ASOCIAȚIA MICILOR PRODUCĂTORI DE VINURI, LA CEI 10 ANI DE ACTIVITATE. Iată ce a reușit să realizeze în acest deceniu

ASOCIAȚIA MICILOR PRODUCĂTORI DE VINURI, LA CEI 10 ANI DE ACTIVITATE

Iată ce a reușit să realizeze în acest deceniu

ASOCIAȚIA MICILOR PRODUCĂTORI DE VINURI, LA CEI 10 ANI DE ACTIVITATE. Iată ce a reușit să realizeze în acest deceniu

loading ...