AU ADUS DIN COREEA 49 DE TROFEE! Vinificatorii moldoveni au mai înregistrat o victorie

23 nov 2021

În perioada 8-11 noiembrie, în orașul Daejeon, Coreea de Sud, a avut loc concursul internațional Asia Wine Trophy 2021. Potrivit Wine of Moldova, producătorii noștri au câștigat 49 de medalii.
 
ONVV a susținut participarea la concurs cu 60 de mostre de la 34 de producători, dintre care 82% au fost desemnate câștigătoare și au obținut  40 medalii de aur și 9 de argint.
 
De menționat că la concurs au participat peste 4 300 de vinuri din toată lumea, fiind unica și cea mai mare competiție de vinuri sub patronajul OIV din Asia, interesul față de care crește de la an la an.
 
AGROMEDIA amintește că anul trecut, la aceeași competiție, vinificatorii moldoveni au câștigat de 57 de distincții. Marea Medalie de Aur a fost obținută de  vinurile „Cabernet Sauvignon Rose” de la vinăria Asconi și „Chateau Vartely Riesling” de la vinăria Chateau Vartely, în timp ce alte 32 de vinuri s-au învrednicit de medalia de aur, iar 23 – de medalia de argint.
 
Succesele înregistrate sunt destul de importante, în condițiile în care țările asiatice, inclusiv Coreea de Sud, fac parte din categoria piețelor netradiționale de export pentru vinurile îmbuteliate, cu o valoare adăugată înaltă.
 
În 2020, la Asia Wine Trophy 2020, țara noastră a participat cu peste 120 de mostre de vin, dintre care 106 au fost susținute de către Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV). Și anul trecut în competiție au fost înregistrate peste 4 300 de probe de vin din 34 de țări care au fost apreciate de 140 de jurați internaționali de specialitate.
 
Potrivit datelor statistice, piețele asiatice, în special China și Coreea de Sud, înregistrează o creștere spectaculoasă a consumului de vinuri de import, fapt care contribuie la creșterea ofertei. Ultimele studii de profil arată că tânăra generație este deschisă spre cercetarea și cunoașterea vinurilor de calitate, chiar dacă acestea nu fac parte din cultura tradițională locală.

sursa foto:time.com
loading ...