COREEA DE SUD: O piață-țintă pentru sectorul vitivinicol din R. Moldova

15 oct 2021
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a avut o întrevedere, în cursul dimineții de astăzi, cu E.S. Hyung-Tae KIM, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Coreea în Republica Moldova, cu sediul la Kiev.

Ministrul Viorel Gherciu și-a exprimat interesul pentru intensificarea colaborării cu Republica Coreea de Sud  în dezvoltarea relațiilor bilaterale din sectorul agroalimentar.

„Republica Coreea de Sud este una din piețele țintă pe continentul asiatic pentru sectorul vitivinicol din Republica Moldova. În acest sens, vom aprecia sprijinul părții coreene pentru promovarea continuă a produselor agro-industriale moldovenești de înaltă calitate prin participarea producătorilor moldoveni la evenimentele tematice organizate în Coreea de Sud.

Totodată, încurajăm avansarea dialogului bilateral între Guvernele țărilor noastre, în special pe segmentul de atragere a investițiilor reciproce. Considerăm oportună dinamizarea raporturilor comercial-economice și organizarea vizitelor de studiu pentru oamenii de afaceri din ambele state. Ca domenii prioritare pentru cooperarea moldo-coreeană, ar fi: producerea materialului săditor şi a merelor, dezvoltarea sectorului de sere, producerea de ceapă de sezon rece, prin realizarea schimbului de bune practici”, a comunicat Viorel Gherciu.

În cadrul discuției, E.S. Dl Hyung-Tae KIM,  a reiterat despre interesul în progresarea relațiilor moldo-coreene și pentru intensificarea comerțului agro-alimentar.

Reamintim că, în anul 2018, au fost semnate două documente în vederea consolidării relațiilor de prietenie dintre state: Memorandumul de Înțelegere privind diseminarea tehnologiei horticole coreene; Memorandumul de Înţelegere între Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău, Universitatea Naţională Andong din Coreea şi două companii agricole din ambele țări.

Totodată, la inițiativa unui grup de antreprenori coreeni, în țara noastră a fost fondată o întreprindere care promovează în rândul agricultorilor moldoveni soiuri de ceapă de toamnă şi tehnologiile de cultivare a acestora.
 

COREEA DE SUD: O piață-țintă pentru sectorul vitivinicol din R. Moldova

COREEA DE SUD: O piață-țintă pentru sectorul vitivinicol din R

Moldova

COREEA DE SUD: O piață-țintă pentru sectorul vitivinicol din R. Moldova

loading ...