https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.22 EUR
17.78 USD
0.24 RUB
4.31 RON
0.65 UAH
DESCOPERĂ CRAMELE DIN MOLDOVA. Află istoria unei dintre celei mai vechi vinării

DESCOPERĂ CRAMELE DIN MOLDOVA. Află istoria unei dintre celei mai vechi vinării

22 jun 2020
Călătoriile în lumea vinului ne oferă posibilitatea să cunoaștem istorii și secrete, care se ascund în cele mai deosebite crame moldovenești. În continuare, vom descoperi vinăriile din zona cu Indicație Geografică Protejată “Ștefan Vodă”. Aceasta se întinde pe o suprafață de zece mii de hectare și este considerată “baștina”soiului “Rara Neagră”, din care se obține un vin de culoare intensă, cu o aromă irezistibilă, combinată cu nuanțe de stejar. Dacă ajungeți la Cimișlia, treceți neapărat pe la vinăria “Javgur”. Aici se produc vinuri de cea mai înaltă calitate, care reflectă terroir-ul și specificul regiunii. Vinăria este amplasată într-un amfiteatru de o frumusețe rară. De mai bine de 35 de ani, oenologul Gheorghe Scutaru este stăpânul acestei vinării, care a reușit să transmită și copiilor pasiunea pentru producerea vinului de calitate. Pe o suprafață de 87 de hectare, se întinde plantația de viță-de-vie pe care cresc struguri deosebiți, care neapărat sunt culeși manual. Din aceștia se obțin cele mai speciale vinuri printre care “Chardonnay”, “Sauvignon Blanc”,” Muscat”, “Pinot Gris” și altele. În aceeași zină, facem cunoștiință cu tainele unei dintre celei mai vechi vinării din Basarabia.

 

“Leuntea-Vin” a fost înființată în 1817 și este cunoscută până în prezent pentru vinurile de calitate. Podgoriile cramei își trag rădăcinile de pe vremea generalului-locotenent francez Ponset, care a angajat specialiși din agricultură și vinificație din Franța și Germania, pentru a obține cele mai deosebite vinuri. Vița-de-vie a fost adusă din Franța, iar datorită climei favorabile din regiunea Purcari, până în prezent aici se obțin vinuri excepționale. La momentul actual, vinul este produs de proprietarul fabricii Dmitrii Cissa, cu o experiență în domeniu de peste 45 de ani. În toți acești ani singur verifică calitatea produsului obținut și nu încredințează nimănui acestă responsabilitate. În panta sud-vestică a Nistrului, pe o suprafață de 17,5 hectare se găsește “Domeniile Pripa”.
 
Încă din secolul al XIX-lea, aici au fost plantați butași de viță-de-vie cu soiurile indigene “Fetească Albă”, “Fetească Regală”,”Fetească Neagră” și “Rară Neagră”, dar și soiuri internaționale precum “Merlot” și ” Saperavi”. Strugurii cultivați pe “ Domeniile Pripa” sunt utilizați pentru producerea vinurilor, care sunt maturate exclusiv în butoaie de stejar moldovenesc.
 
Din roada anului 2016 a fost produs primul vin marca “Domeniile Pripa”. Acesta este sută la sută autentic și într-un număr limitat de sticle. Călătoriile în lumea vinului fac parte din campania “ReVin cu drag”, inițiată de Oficiul Național al Viei și Vinului și au ca scop să informeze oamenii despre cele mai deosebite vinării din Moldova, care abia așteaptă să își deschidă ușile pentru vizitatori.
 
 
STRATEGIA APLICATĂ DE “FRESH TIME” PENTRU A-ȘI PĂSTRA ANGAJAȚII. Mai multe afli AICI
18 jun 2021
CĂPȘUNELE PENTRU EXPORT: PLINE DE NOROI ȘI LIPSĂ DE BRAȚE DE MUNCĂ PENTRU RECOLTARE. Ce spun experții
18 jun 2021
“CASA DIN LUNCĂ”, PRIMA PENSIUNE ECOLOGICĂ DIN ȚARĂ. Unde se află și cine vă așteaptă, aflați mai jos
15 jun 2021
LEGUME NATURALE DE LA LEOVA. Unde le găsiți, cine le cultivă și cum le puteți comanda online, aflați AICI
14 jun 2021

DESCOPERĂ CRAMELE DIN MOLDOVA. Află istoria unei dintre celei mai vechi vinării

DESCOPERĂ CRAMELE DIN MOLDOVA

Află istoria unei dintre celei mai vechi vinării

DESCOPERĂ CRAMELE DIN MOLDOVA. Află istoria unei dintre celei mai vechi vinării

loading ...