https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.29 EUR
18.05 USD
0.24 RUB
4.32 RON
0.67 UAH
ION LUCA: “Includerea unui vin marca „Carpe Diem” în Cartea de Vinuri a unui restaurant din Coreea de Sud este un adevărat succes”.

ION LUCA: “Includerea unui vin marca „Carpe Diem” în Cartea de Vinuri a unui restaurant din Coreea de Sud este un adevărat succes”.

28 mai 2020

Vinul Moldovei înregistrează noi succese pe plan internațional, iar Coreea de Sud devine țara care apreciază la cel mai înalt nivel produsul mândriei noastre naționale. Pentru prima dată, două vinuri produse în țara noastră sunt incluse în Cartea de Vinuri a unui restaurant din capitala sud-coreeană. Vinurile sunt produse de vinăria „Carpe Diem” și au ajuns în meniul restaurantului cu o stea Michelin „Bicena” din Seul, aflat la etajul 81 al cele mai înalte clădirii din țară - Lotte World Tower. Decizia de a le include în Cartea Vinurilor aparține somelierului Taejeong Noh, inclus în top 3 al celor mai buni specialiști din Coreea de Sud în anul 2016. Succesul înregistrat vine la scurt timp, după ce anul trecut, un grup format din mai mulți somelieri și cunoscători ai domeniului, printre care și Taejeong Noh, au efectuat o vizită de studiu în țara noastră. Infotripul a fost susținut de Oficiul Național al Viei și Vinului. Astfel, „Cuvee 19/11 (2017)” va fi listat pe pagina dedicată Vinurilor Roșii din Lumea Veche, alături câteva băuturi produse în Italia, iar vinul „Femme Fatale (2017)” va completa Cartea Vinurilor din restaurantul cu o stea Michelin, alături de alte vinuri consacrate.


 
 “Includerea unui vin în Cartea de Vinuri a unui restaurant cu o stea Michelin este un adevărat succes pentru vinăria „Carpe Diem”, pentru activitatea noastră, dar și pentru familia mea, care produce vin deja de patru generații. „Cuvee 19/11 (2017)” este expresia perfectă a tradițiilor în vinificație, a „terroir”-ului moldovenesc și are o aromă seducătoare de fructe roșii de pădure, coacăză neagră, dar și un gust fructat, cu o astrigență moderată. După vizitele de lucru efectuate în Coreea de Sud, dar și după multiplele interacțiuni cu specialiștii de acolo, am văzut că tot mai mulți consumatori din Asia sunt tentanți să experimenteze și să cunoască gusturi noi, manifestând un interes sporit pentru vinurile produse în Republica Moldova. Această realizare este un impuls de a ne continua munca, de a produce vinuri de calitate pentru a putea să ne extindem și pe alte piețe internaționale ”, a declarat Ion Luca, vinificator, vinăria ”Carpe Diem”.

 


Noua realizare înregistrată de țara noastră se datorează eforturilor vinificatorilor reuniți sub umbrela brandului de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” care sunt susținuți constant de Oficiul Național al Viei și Vinului. Succesul devine tot mai important în condițiile în care, țările asiatice, inclusiv Coreea de Sud, fac parte din categoria piețelor netradiționale de export pentru vinurile îmbuteliate, cu o valoare adăugată înaltă.
 
În prezent, 7 companii vinicole moldovenești exportă vinuri pe piața sud-coreeană, iar printer acestea se numără: „Carpe Diem”, „Castel Mimi”, „Cricova”, „Rădăcini”, „Purcari”, „Asconi” și „Mileștii Mici”. Anul trecut, Moldova a exportat pe piața coreeană, 56 de mii de litri de vinuri (în special vinuri liniștite și spumante) în valoare de 3,5 milioane de lei moldovenești. Zilele acestea, Academia de Cultură a Vinului (Jeonju Wine Culture Academy) din orașul Jeonju, va organiza „Clubul vinului moldovenesc din Coreea”. Inițiativa îi aparține directorului academiei, Hyeongmin Park, care este și proprietarul unei vinoteci (Winegimont Wine Shop), și care găzduiește pe rafturi vinuri moldovenești.
 
La sfârșitul lunii iunie, pe piața sud-coreeană va apărea o carte despre vinurile și vinăriile din Moldova, semnată de Chan Jun Park, vice-președinte al Asociației Coreene al Somelierilor. Totodată, la finele lunii mai, cunoscutul somelier sud-coreean, Kibeom Song va ține o lecție dedicată Vinului Moldovei la Universitatea de Cultură și Arte din Seul, pe parcursul căreia va invita studenții să deguste câteva exemplare de vinuri moldovenești. Pe lângă activitățile menționate, care au fost realizate cu suportul direct al ONVV, pentru al treilea an consecutiv, vinificatorii moldoveni vor participa la concursurile internaționale „Daejeon International Wine Festival 2020” și „Asia Wine Trophy 2020”, care se vor desfășura în perioada 11-14 octombrie 2020. Acestea fac parte din planul strategic de dezvoltare a industriei vitivinicole din țara noastră, implementat de ONVV.
 
 “Oficiul Național al Viei și Vinului va continua să susțină Vinul Moldovei, devenit cel mai reprezentativ ambasador al Republicii Moldova peste hotarele țării. Pe lângă participările vinificatorilor la cele mai importante expoziții și concursuri de profil, ONVV organizează cu regularitate și găzduiește vizite de lucru ale somelierilor, dar și ale jurnaliștilor specializați în domeniul vinicol de pe piețele de export pentru a promova cultura vinicolă și gastronomică a Moldovei. Succesul obținut în Coreea de Sud demonstrează că piața asiatică este deschisă pentru a cunoaște și pentru a asimila vinurile moldovenești, iar noi vom continua să oferim susținere în promovarea strategică pe aceste piețe. Coreea de Sud este o piață foarte competitivă, unde, pentru a ne menține, trebuie să facem vinuri de calitate, să avem produse care corespund cererii consumatorilor. În prezent, vinurile companiei vinicole „Asconi” se regăsesc pe rafturile magazinelor specializate din Coreea de Sud. Astfel, în următoarea lună, consumatorii sud-coreeni vor avea ocazia să savureze vinul de desert „Ice Wine” de la Asconi, produs din strugurii presați în stare înghețată”, a menționat Gheorghe Arpentin, director, Oficiul Național al Viei și Vinului.
 
Piețele asiatice, în special China și Coreea de Sud, înregistrează o creștere fulminantă a consumului vinurilor de import, ceea ce contribuie și la creșterea ofertei. Potrivit experților locali, care ne-au vizitat țara în repetate rânduri, vinurile roșii – culoare ce are conotații pozitive în cultura asiatică, sunt mult mai solicitate și apreciate de tinerii consumatori. Prognozele din domeniu, arată că în următorii 10 ani consumul de vinuri în Asia va înregistrat creșteri semnificative, tocmai de aceea, este nevoie ca regiunile vinicole să-și diversifice piețele de export și să-și orienteze produsele pentru vânzare.
 
CARNE DE IEPURE DE LA BRĂVICENI, UN PRODUS BIO ȘI SĂNĂTOS! Recomandată chiar și de Federația Națională a Fermierilor
27 jul 2021
VREI O FERMĂ DE CĂPRIȚE, CU CAȘ MOALE ȘI LAPTE BUN? Urmează exemplul antreprenoarei Tatiana Leanca din Rezina
27 jul 2021
IGOR COPACINSCHI: „Piața din UE impune reguli stricte. BAYER vine cu trei produse fitosanitare omologate inclusiv în R. Moldova”
27 jul 2021
UNGHIURILE PROFITULUI LA PIERSICUL PLAT: De două ori mai scumpe decât cele obișnuite și considerate o cultură de nișă
26 jul 2021

ION LUCA: “Includerea unui vin marca „Carpe Diem” în Cartea de Vinuri a unui restaurant din Coreea de Sud este un adevărat succes”.

ION LUCA: “Includerea unui vin marca „Carpe Diem” în Cartea de Vinuri a unui restaurant din Coreea de Sud este un adevărat succes”

ION LUCA: “Includerea unui vin marca „Carpe Diem” în Cartea de Vinuri a unui restaurant din Coreea de Sud este un adevărat succes”.

loading ...