SEMINAR: Producerea strugurilor și vinurilor BIO/ECO/vegane

29 oct 2024
Cererea pentru produse BIO, ECO și vegane crește rapid, iar vinul moldovenesc este pregătit să se alinieze acestor tendințe. Pe 23 octombrie, un seminar dedicat producerii strugurilor și vinurilor BIO/ECO/vegane și gestionarea deșeurilor vitivinicole a adus împreună 93 de specialiști – vinificatori, tehnologi, experți ANSA, specialiști din laboratoare și marketing – pentru a explora soluții inovative în această direcție.
 
În cadrul evenimentului, s-au discutat soluții inovatoare și practici eficiente pentru producerea vinurilor ecologice, precum și gestionarea responsabilă a deșeurilor din industria vinicolă, în conformitate cu cerințele legislației naționale


 
De asemenea, participanții au discutat reglementări ale Uniunii Europene și Republicii Moldova referitoare la producția vitivinicolă ecologică și modalități de a răspunde așteptărilor consumatorilor pentru produse fără conservanți sau cu un conținut redus de aditivi.
 
Aceste eforturi sunt esențiale pentru dezvoltarea unui sector vitivinicol durabil, capabil să concureze pe piețele internaționale.


 
Seminarul „Producerea strugurilor și vinurilor BIO/ECO/vegane și gestionarea deșeurilor vitivinicole” a fost organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului și Proiectul Competitivitate și Reziliență Rurală, finanțat de USAID 
loading ...