VINĂRIILE DIN ȚARĂ VOR PRIMI OASPEȚI de Ziua Mondială a Turismului Vitivinicol

11 nov 2021
Sectorul vitivinicol din Republica Moldova sărbătorește în premieră, la 14 noiembrie, Ziua Mondială a Turismului Vitivinicol, pentru redresarea industriei turismului. Turiștii dornici de a face cunoștință cu tradiția și cultura regiunilor asociate strugurilor și producției de vin sunt invitați să marcheze Ziua Mondială a Turismului Vitivinicol alături de vinării. Persoanele sunt îndemnate să nu uite certificatul de vaccinare sau testul care dovedește că nu au infecția COVID-19. Transmite AGROMEDIA cu referire la RadioChișinău.md.

Sergiu Manea, președintele Asociației Patronale a Industriei Turismului din Republica Moldova, a remarcat că Ziua Mondială a Turismului Vitivinicol este sărbătorită din 2009, în a doua duminică a lunii noiembrie. Potrivit lui, turismul vitivinicole este turismul care vizează gustarea, consumarea și cumpărarea vinului direct la cramă și poate include atât vizitele la crame, cât și podgoriile, restaurantele celebre, festivaluri de vin. În țările unde este dezvoltată cultura turismului și a vinurilor, economia își revine treptat din pandemie.

Parascovia Ignat, reprezentant al Oficiului Național al Viei și Vinului, menționează că turismul vitivinicol rămâne a fi cea mai importantă ramură prin aportul său în economia Republica Moldova, datorită atracțiilor unice deținătoare de recorduri Guinness, cum ar fi: Galeriile de la Mileștii Mici, galeriile subterane de la Cricova sau beciurile istorice Leuntea-Vin. Există destinații în stil francez care atrag turiștii din întreaga lume, crame mici care s-au dezvoltat în ultimii ani, chiar și în context pandemic. Parascovia Ignat speră că din 2022 se va reveni la normalitate și vor găzdui turiști din toate țările. În 2019 au fost găzduiți peste 240 de mii de turiști, ceea ce reprezintă 15% din numărul total de turiști care au traversat frontiera Republicii Moldova, lăsând în economia din țară peste opt milioane de dolari.

Mihail Druță, președintele Asociației de Sommelier din Republica Moldova, spune că vinul nu este doar o băutură, o licoare a lui Bachus, ci este o cultură care poate vorbi despre tradiții, istorie. Un turism vitivinicol este nu doar un turism de băut, este un eveniment care poate include și turism familial. Vinul poate vorbi mult despre destinații, obiceiuri și gastronomie. E fericit că Moldova are un potențial extraordinar de mare, având vinării mari și mici.
 
Sursa: RadioChișinău.md
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

OPERAŢII ÎN VERDE LA VIŢA-DE-VIE. Tăierea inelară. Desfrunzitul. Împungerea ciorchinilor. Scurtarea vârfului inflorescenţelor

05 jul 2022

PERICOL DE DEZVOLTARE A FĂINĂRII LA VIȚA-DE-VIE! Serghei Tutovan: „Este o ciupercă mai periculoasă decât își imaginează viticultorii”

27 jun 2022

O VINĂRIE A CONSTRUIT PRIMA STAȚIE DE TRATARE A APELOR REZIDUALE DIN MOLDOVA

17 jun 2022

MANA VIȚEI-DE-VIE: BOALA NR 1 DIN PODGORII. Cum aplicăm tratamentele, în funcție de perioada de dezvoltare?

15 jun 2022

ÎN PREMIERĂ, VINURILE MOLDOVENEȘTI FĂRĂ ALCOOL, PREMIATE CU AUR ÎN FRANȚA

13 jun 2022

VINĂRIILE DIN ȚARĂ VOR PRIMI OASPEȚI de Ziua Mondială a Turismului Vitivinicol

VINĂRIILE DIN ȚARĂ VOR PRIMI OASPEȚI de Ziua Mondială a Turismului Vitivinicol

VINĂRIILE DIN ȚARĂ VOR PRIMI OASPEȚI de Ziua Mondială a Turismului Vitivinicol

loading ...