VINUL DEALCOOLIZAT ÎN ACELAȘI „PAHAR” CU CELE CARE CONȚIN TĂRIE. Ce trebuie să știe producătorii pentru a-l comercializa

28 sep 2021
Pentru a exclude riscurile ce țin de producerea și comercializarea vinurilor dealcoolizate, care la momentul de față nu sunt reglementate de legislația în vigoare, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a elaborat un proiect de hotărâre de Guvern. Potrivit Monitorului Fiscal, prin acest proiect se propune reglementarea producerii și punerii pe piață a respectivului produs, ceea ce va conduce și la eliminarea barierelor tehnice din comerț și a concurenței neloiale a producătorilor de vinuri din această categorie, precum și la crearea condițiilor de protecție a consumatorilor, anunță AGROMEDIA cu referire la Știri.md.
 
Astfel, vinul dealcoolizat este produsul alimentar care se obține prin diferite metode de dealcoolizare parțială sau totală a vinului materie primă sec sau a mustului de struguri concentrat, mustului de struguri concentrat rectificat sau a mustului de struguri sulfitat.
 
Acesta poate fi îndulcit, aromatizat și poate avea o concentrație alcoolică dobândită pentru vinul fără alcool de cel mult 0,5% vol. și pentru cel slab alcoolic – de la 0,6% până la 8,0% vol.
 
La producerea acestora, registrul de evidență a vinurilor trebuie să conțină date privind volumul vinului supus dealcoolizării, concentrația acoolică dobândită, metoda de dealcoolizare, volumul obținut urmare a procesului dealcoolizării și concentrația alcoolică a vinului”, se precizează în comunicat.
 
Autorii proiectului consideră că, prin completarea cadrului normativ cu această categorie de produs, se va reduce riscul fabricării unor produse nesigure, producătorii fiind obligați să respecte aceleași prevederi ca și producătorii celorlalte vinuri din struguri, ceea ce va reduce și riscul de concurența neloială.

Sursa:stiri.md
 
Top știri

ELIZAVETA BREAHNĂ – noul director interimar al ONVV

26 oct 2021

VINURILE MOLDOVENEȘTI – expuse în cea mai mare rețea de magazine din România

22 oct 2021

SCHIMB DE EXPERIENȚĂ ÎN PRODUCEREA STRUGURILOR DE MASĂ PE SUPORT PERGOLA

22 oct 2021

VINURI ”ATIPICE” CREATE DE DOI TINERI SOMELIERI

21 oct 2021

PERFORMANȚĂ LA SCARĂ MONDIALĂ: vinurile autohtone au obținut 1080 de medalii la concursurile internaționale

20 oct 2021
Din aceiași categorie

STRUGURII DIN SOIUL MOLDOVA: Preț diferit oferit de traderi și de fabricile de vin. Ce cred fermierii despre calitate

21 sep 2021

ARCADIE FOȘNEA PLEACĂ DE LA CHATEAU VARTELY. Unde se va refugia celebrul oenolog și ce sentimente trăiește, afli AICI

09 aug 2021

SOIURILE APIRENE, STRUGURII NOII GENERAȚII. În colecția antreprenorului Petru Mihov găsim 16 feluri de ciorchini fără semințe

25 aug 2021

DUMITRAȘ WINERY, VIN PRODUS DE UN TATĂ ÎNȚELEPT ȘI TREI FII ASCULTĂTORI. Îl găsiți la Vadul-Leca și Cămara Fest

04 aug 2021

CRISTINA FROLOV DEMISĂ DE LA ONVV. Există mai multe versiuni

27 sep 2021

VINUL DEALCOOLIZAT ÎN ACELAȘI „PAHAR” CU CELE CARE CONȚIN TĂRIE. Ce trebuie să știe producătorii pentru a-l comercializa

VINUL DEALCOOLIZAT ÎN ACELAȘI „PAHAR” CU CELE CARE CONȚIN TĂRIE

Ce trebuie să știe producătorii pentru a-l comercializa

VINUL DEALCOOLIZAT ÎN ACELAȘI „PAHAR” CU CELE CARE CONȚIN TĂRIE. Ce trebuie să știe producătorii pentru a-l comercializa

loading ...