VITICULTORII ȘI VINIFICATORII VOR O ZI NUMAI A LOR. Ce au propus azi mai multe organizații de profil și...

22 nov 2021

Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova, Oficiul Național al Viei și Vinului, Asociația Somelier și Asociația Dezvoltare a Turismului propun instituirea sărbătorii profesionale Ziua Viticultorului și Vinificatorului din Republica Moldova, care să fie sărbătorită în a doua duminică a lunii noiembrie, relatează AGROMEDIA citând Ipn.md.
 
Sergiu Manea, președintele Asociației Patronale a Industriei Turismului din Republica Moldova, a declarat într-o conferință de presă că propunerea vine în contextul promovării în R. Moldova a Zilei Mondiale a Turismului Vitivinicol. Potrivit lui, sărbătoarea profesională e pentru a celebra specialiștii din domeniul respectiv, având în vedere că în ultimii ani nu a fost sărbătorită Ziua Vinului, dar și luând în considerare importanța industriei vitivinicole în economia națională.
 
Și Ana Grecihina, coordonator la Asociația Somelier din Republica Moldova, a susținut ideea lansată de dl Manea și a venit cu propunerea de instituire a Zilei Naționale a Somelierilor, care să fie sărbătorită atunci când este marcată Ziua Internațională a Somelierilor, la începutul verii.
 
Viorel Miron, președinte al Asociației Dezvoltare a Turismului, a declarat că datorită vinificatorilor pot fi organizate trasee tematice, care valorifică patrimoniul turistic natural, cultural și istoric din localități.
 
Potrivit datelor ONVV, în primele 9 luni ale anului curent companiile vinicole din Moldova au câștigat un număr record de medalii – peste 1 000 de trofee adjudecate la concursurile internaționale.
Ziua Mondială a Turismului Vitivinicol a fost pentru prima dată promovată în Republica Moldova în anul curent. La eveniment au participat cramele, vinăriile și alte obiective turistice importante. Vinăriile din Moldova și-au deschis ușile pentru a întâmpina oaspeții din țară, dar și de peste hotare cu vinuri și bucate selecte, direct de la producător. A fost organizat un tur informațional pentru reprezentanții mass-media, a fost prezentat și parcurs integral Traseul Recordurilor Guinness inaugurat în 2020.

Sursa: ipn.md
 

VITICULTORII ȘI VINIFICATORII VOR O ZI NUMAI A LOR. Ce au propus azi mai multe organizații de profil și...

VITICULTORII ȘI VINIFICATORII VOR O ZI NUMAI A LOR

Ce au propus azi mai multe organizații de profil și

VITICULTORII ȘI VINIFICATORII VOR O ZI NUMAI A LOR. Ce au propus azi mai multe organizații de profil și...

loading ...