VITICULTORII ȘI VINIFICATORII VOR O ZI NUMAI A LOR. Ce au propus azi mai multe organizații de profil și...

22 nov 2021

Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova, Oficiul Național al Viei și Vinului, Asociația Somelier și Asociația Dezvoltare a Turismului propun instituirea sărbătorii profesionale Ziua Viticultorului și Vinificatorului din Republica Moldova, care să fie sărbătorită în a doua duminică a lunii noiembrie, relatează AGROMEDIA citând Ipn.md.
 
Sergiu Manea, președintele Asociației Patronale a Industriei Turismului din Republica Moldova, a declarat într-o conferință de presă că propunerea vine în contextul promovării în R. Moldova a Zilei Mondiale a Turismului Vitivinicol. Potrivit lui, sărbătoarea profesională e pentru a celebra specialiștii din domeniul respectiv, având în vedere că în ultimii ani nu a fost sărbătorită Ziua Vinului, dar și luând în considerare importanța industriei vitivinicole în economia națională.
 
Și Ana Grecihina, coordonator la Asociația Somelier din Republica Moldova, a susținut ideea lansată de dl Manea și a venit cu propunerea de instituire a Zilei Naționale a Somelierilor, care să fie sărbătorită atunci când este marcată Ziua Internațională a Somelierilor, la începutul verii.
 
Viorel Miron, președinte al Asociației Dezvoltare a Turismului, a declarat că datorită vinificatorilor pot fi organizate trasee tematice, care valorifică patrimoniul turistic natural, cultural și istoric din localități.
 
Potrivit datelor ONVV, în primele 9 luni ale anului curent companiile vinicole din Moldova au câștigat un număr record de medalii – peste 1 000 de trofee adjudecate la concursurile internaționale.
Ziua Mondială a Turismului Vitivinicol a fost pentru prima dată promovată în Republica Moldova în anul curent. La eveniment au participat cramele, vinăriile și alte obiective turistice importante. Vinăriile din Moldova și-au deschis ușile pentru a întâmpina oaspeții din țară, dar și de peste hotare cu vinuri și bucate selecte, direct de la producător. A fost organizat un tur informațional pentru reprezentanții mass-media, a fost prezentat și parcurs integral Traseul Recordurilor Guinness inaugurat în 2020.

Sursa: ipn.md
 
Top știri

Hibridul Buckfast - un pericol pentru viitorul apiculturii. Care sunt cele mai bune regine, aflați AICI

24 mai 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA. Cât costă puii, bobocii și rățuștele în acest an?

18 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022
Din aceeași categorie

DELICII GASTRONOMICE, DEGUSTĂRI DE VIN, MASTERCLASSURI ȘI MULTE SURPRIZE. Toate acestea – duminică, la „DeVin&DeGust”

25 mai 2022

CE VINURI DEOSEBITE VEI PUTEA SAVURA LA „DEVIN&DEGUST”? Cunoaște specificul vinurilor din regiunea cu Indicație Geografică Protejată „Codru”

23 mai 2022

SAVUREAZĂ VINURILE CU IGP LA FESTIVALUL „DEVIN&DEGUST”

18 mai 2022

VINURILE MOLDOVENEȘTI, LA RO WINE – INTERNAȚIONAL WINE FESTIVAL OF ROMÂNIA

17 mai 2022

VINIFICATORII MOLDOVENI, PREZENȚI LA CEA MAI MARE EXPOZIȚIE DE VINURI DIN EUROPA

16 mai 2022

VITICULTORII ȘI VINIFICATORII VOR O ZI NUMAI A LOR. Ce au propus azi mai multe organizații de profil și...

VITICULTORII ȘI VINIFICATORII VOR O ZI NUMAI A LOR

Ce au propus azi mai multe organizații de profil și

VITICULTORII ȘI VINIFICATORII VOR O ZI NUMAI A LOR. Ce au propus azi mai multe organizații de profil și...

loading ...