CARNE DE IEPURE DE LA BRĂVICENI, UN PRODUS BIO ȘI SĂNĂTOS! Recomandată chiar și de Federația Națională a Fermierilor

27 jul 2021
Iurie Cebotari din satul Brăviceni, Orhei, crește iepuri din 2013. A câștigat un grant din partea guvernului Poloniei în valoare de 7 500 de euro și cam tot atât a investit și el din banii săi pentru a cumpăra construcția pentru fermă și 50 de femele, din Noua Zeelandă.

Afacerea domnului Cebotari crește într-un spațiu de 50 ari, hala este de 400 m2 si alta, alături, de 200 m2, și numără 400 de mame cu 1 500 de iepurași. Urecheații sunt crescuți după tehnologii europene și sunt hrăniți cu produse ecologice, făcute chiar de către fermier. Iurie și-a construit tot de unul singur propria secție de prelucrare a furajelor.

„Lucerna 50% și cereale tot 50 %. Merge totul natural, fără adaosuri. Cuștile sunt model italian făcute cu mâna mea”, spune Iurie Cebotari. Antreprenorul subliniază că este dezamăgit de suportul insuficient din partea statului, prețul mic la carnea de iepure pe piață, profit redus și subvenții puține și întârziate.

 Tot ce câștigăm investim în fermă. Ne descurcăm greu pentru că nu avem susținere din partea statului. Din luna octombrie, de când am aplicat la subvenții și până acum, așa și nu le-am primit. Carnea de iepure se importă de peste hotare. Noi doar ne menținem pentru a nu pierde piața. Mi-aș dori ca autoritățile să acorde atenție și businessului mic, începătorilor, să le ofere un ajutor. Dacă si anul acesta va fi la fel de greu, cred că renunțăm și plecăm peste hotare”, menționează fermierul.

Există însă și lucruri care îl bucură și îi dau speranțe. Faptul că poate oferi un produs sută la sută bio, carne de iepure crescută cu grijă în ferma sa din Brăviceni, iar oamenii apreciază acest lucru, alegând să cumpere direct de la producător.

„Carnea de iepure este foarte solicitată, distribuim carnea noastră în mai multe rețele de magazine mari din Chișinău”, spune dl Cebotari.

Federația Națională a Fermierilor vine cu un apel către consumatorii de carne de iepure și ne sugerează să o alegem pe cea crescută cu multă grijă de către Iurie Cebotari. „Vă îndemnăm și pe voi să consumați local, bio și sănătos și să îl contactați direct pe Iurie Cebotari din satul Brăviceni, la nr. de telefon: 0794 24 061 pentru a face comanda!”, se arată într-un mesaj al FNF.


poza simbol:agrointel.ro
loading ...