CARNE DE IEPURE DE LA BRĂVICENI, UN PRODUS BIO ȘI SĂNĂTOS! Recomandată chiar și de Federația Națională a Fermierilor

27 jul 2021
Iurie Cebotari din satul Brăviceni, Orhei, crește iepuri din 2013. A câștigat un grant din partea guvernului Poloniei în valoare de 7 500 de euro și cam tot atât a investit și el din banii săi pentru a cumpăra construcția pentru fermă și 50 de femele, din Noua Zeelandă.

Afacerea domnului Cebotari crește într-un spațiu de 50 ari, hala este de 400 m2 si alta, alături, de 200 m2, și numără 400 de mame cu 1 500 de iepurași. Urecheații sunt crescuți după tehnologii europene și sunt hrăniți cu produse ecologice, făcute chiar de către fermier. Iurie și-a construit tot de unul singur propria secție de prelucrare a furajelor.

„Lucerna 50% și cereale tot 50 %. Merge totul natural, fără adaosuri. Cuștile sunt model italian făcute cu mâna mea”, spune Iurie Cebotari. Antreprenorul subliniază că este dezamăgit de suportul insuficient din partea statului, prețul mic la carnea de iepure pe piață, profit redus și subvenții puține și întârziate.

 Tot ce câștigăm investim în fermă. Ne descurcăm greu pentru că nu avem susținere din partea statului. Din luna octombrie, de când am aplicat la subvenții și până acum, așa și nu le-am primit. Carnea de iepure se importă de peste hotare. Noi doar ne menținem pentru a nu pierde piața. Mi-aș dori ca autoritățile să acorde atenție și businessului mic, începătorilor, să le ofere un ajutor. Dacă si anul acesta va fi la fel de greu, cred că renunțăm și plecăm peste hotare”, menționează fermierul.

Există însă și lucruri care îl bucură și îi dau speranțe. Faptul că poate oferi un produs sută la sută bio, carne de iepure crescută cu grijă în ferma sa din Brăviceni, iar oamenii apreciază acest lucru, alegând să cumpere direct de la producător.

„Carnea de iepure este foarte solicitată, distribuim carnea noastră în mai multe rețele de magazine mari din Chișinău”, spune dl Cebotari.

Federația Națională a Fermierilor vine cu un apel către consumatorii de carne de iepure și ne sugerează să o alegem pe cea crescută cu multă grijă de către Iurie Cebotari. „Vă îndemnăm și pe voi să consumați local, bio și sănătos și să îl contactați direct pe Iurie Cebotari din satul Brăviceni, la nr. de telefon: 0794 24 061 pentru a face comanda!”, se arată într-un mesaj al FNF.


poza simbol:agrointel.ro
Top știri

PLANTAȚIE DE CĂPȘUNI PE LÂNGĂ BISERICĂ. Preotul din Nisporeni a făcut studii în agricultură pentru a-și ajuta comunitatea

24 jun 2022

GRÂUL, ORZUL ȘI PORUMBUL SE IEFTINESC. Fermierii din Australia ar putea obține o recoltă record de grâu

06 jun 2022

APICULTURĂ PE TIMP DE RĂZBOI. Cu cât vând anul acesta ucrainenii mierea la export?

15 jun 2022

MOLDOVA, ȚARĂ AGRARĂ, DAR FĂRĂ UNIVERSITATEA AGRARĂ. Decizia autorităților de a comasa UASM cu UTM a trezit un val de nemulțumiri

29 jun 2022

CÂTĂ APĂ DĂM ALBINELOR VARA? Cum facem un adăpător bun?

13 jun 2022
Din aceeași categorie

CAZ POZITIV DE RABIE, ÎNREGISTRAT LA O BOVINĂ DIN TELENEȘTI

13 mai 2022

PREVEDERILE LEGISLATIVE ÎN DOMENIUL ZOOTEHNIEI, ARMONIZATE CU CELE ALE UNIUNII EUROPENE

27 apr 2022

FERMIERII DIN ȘTEFAN VODĂ: Discuții despre plățile directe per cap de animal și lansarea unei afaceri în zootehnie

28 dec 2021

ACCES GRATUIT LA TESTĂRI DE LABORATOR ȘI VACCINĂRI: Procedura ANSA vizează animalele din gospodării particulare

22 dec 2021

CE FACI DACĂ N-AI SILOZ? Recomandările specialiștilor privind alte categorii furajere pentru stabulație

30 nov 2021

CARNE DE IEPURE DE LA BRĂVICENI, UN PRODUS BIO ȘI SĂNĂTOS! Recomandată chiar și de Federația Națională a Fermierilor

CARNE DE IEPURE DE LA BRĂVICENI, UN PRODUS BIO ȘI SĂNĂTOS! Recomandată chiar și de Federația Națională a Fermierilor

CARNE DE IEPURE DE LA BRĂVICENI, UN PRODUS BIO ȘI SĂNĂTOS! Recomandată chiar și de Federația Națională a Fermierilor

loading ...