PROIECT DE ASISTENȚĂ ȘI INSTRUIRE PENTRU APICULTORII DIN R. MOLDOVA

22 jun 2023
Peste 50 de apicultori au fost asistați și instruiți în creșterea capacității stupinei și tranzitarea de la stupină mică la stupină profesională în cadrul proiectului „Consolidarea apiculturii prin Cooperare: Bee Professional”, implementat în perioada mai 2022 - iunie 2023.

Scopul proiectului a fost de a consolida capacitățile asociațiilor de apicultori și membrilor acestora de pe ambele maluri ale Nistrului, prin instruire, schimb de experiență și cooperare, în scopul creșterii productivității în stupină, minimizarea pierderilor de albine și majorării veniturilor.

Alte activități au ținut de achiziționarea echipamentului apicol care a fost distribuit beneficiarilor. Suplimentar, a fost susținută vizibilitatea asociațiilor prin elaborare a două website-uri.  Apicultorii de pe ambele maluri ale Nistrului au stabilit legături mai strânse de cooperare. O conferință de închidere a proiectului, dedicată rezultatelor obținute a avut loc în satul Peresecina, raionul Orhei, în incinta Complexului de procesare a mierii și produselor apicole al Cooperativei de Întreprinzători „Sandic-Grup”.

Proiectul „Consolidarea apiculturii prin Cooperare: Bee Professional” a fost implementat de Centrul de Consultanță în Afaceri, cu sprijinul financiar oferit de UNDP Moldova. Beneficiarii au fost apicultorii care gestionează mai mult de 30 de stupi.
loading ...