DIGITALIZAREA AGRICULTURII: La ce ne așteptăm în 2024?

03 jan 2024
Piața AgroTech câștigă avânt în fiecare an. Se estimează că din 2022 până în 2027 se va dubla: de la 15 miliarde de dolari la 33 de miliarde de dolari.
 
Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece agricultura inteligentă este destinată pentru a crește productivitatea fermei și pentru a rezolva o serie de probleme. Acest lucru este dovedit de faptul că finanțarea globală a tehnologiilor agricole a crescut considerabil între 2017 și 2021, depășind 53 de miliarde de dolari. Din țările europene, Marea Britanie, Franța și Germania au investit cel mai mult în tehnologiile agroalimentare, scrie Agroportal
 
RTK pentru operații de precizie pe teren
Real-Time Kinematic se numără printre tendințele tehnologice de top care vor avea un impact semnificativ asupra sectorului agricol în următorii 10 ani, potrivit unui raport al IDTechEx . Acest lucru nu este surprinzător, deoarece dacă fermierii doresc să se angajeze eficient în agricultura de precizie, sistemele GPS tradiționale nu vor mai fi suficiente.
 
Semnalul RTK este necesar pentru a determina mai bine coordonatele mașinilor agricole în timp real. Este baza pentru agricultura de precizie, permițându-vă să efectuați lucrări de câmp până la un centimetru.
 
IoT (Internet of Things) pentru colectarea datelor
Instrumentele IoT colectează și transmit date în timp real prin intermediul aplicațiilor mobile. Datorită acestui fapt, fermierii pot monitoriza schimbările climatice, pot evalua starea stocurilor de culturi și perioada de valabilitate a produselor sau pot monitoriza starea echipamentelor agricole etc.
 
Internetul îmbunătățește acuratețea și eficiența agriculturii. Prin urmare, creșterea pieței soluțiilor IoT în agrobusiness este firească: un studiu realizat de Data Bridge arată că în 2022 era estimată la 13,7 miliarde USD, în 2023 ar trebui să ajungă la peste 15 miliarde USD, iar până în 2030 - aproape 30 miliarde USD cu anuală creștere de 10%.
 
loading ...