„DIALOG DESCHIS CU MINISTRUL AGRICULTURII” LA MOLDAGROTECH

06 mar 2024
În acest an, la MOLDAGROTECH fermierii din țară vor avea ocazia să participe la discuții deschise cu ministrul agriculturii. Astfel, potrivit organizatorilor, în cadrul expoziției va fi organiztă o întâlnire a liderilor fermierilor din raioanele țării cu Vicepremierul Vladimir Bolea și factorii de decizie din cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.
 
„Dialogul deschis cu Ministrul agriculturii” – acesta este genericul (sugestiv) al întrunirii – va avea loc în prima zi a expoziției, pe 13 martie 2024, cu începere de la ora 12:00, în pavilionul nr. 2.
 
Organizatorii promit o ambianță propice discuțiilor constructive, pentru a demonstra deschiderea și înțelegerea de către autoritățile publice a nevoilor celor ce muncesc în principala ramură a economiei naționale.
 
Amintim că în perioada 13 – 16 martie 2024, la C.I.E. Moldexpo, se va desfășura Expoziția internațională specializată de mașini, echipamente și tehnologii pentru sectorul agricol MOLDAGROTECH (spring). Actuala ediție, a XXXXIII-a, întrunește peste 60 de expozanți care își vor promova ofertele în pavilionul nr.2 și pe spațiile în aer liber. În mod tradițional, expoziția este însoțită de Târgul de puieți și material săditor care înregistrează circa 40 de participanți. În total, evenimentul expozițional însumează peste 100 participanți.
 
În toate cele 4 zile de expoziție vor avea loc prezentări și demonstrări de mașini agricole moderne. Iar cele mai bune mostre vor face obiectul concursului „Util pentru Moldova”, reluat în acest an cu suportul tradițional al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova, coorganizatorul expoziției. Concursul reprezintă o adevărată competiție a celor mai performante echipamente, tehnologii și materiale pentru agricultură. 
 
Printre multiplele oportunități oferite de expoziție este și cea de școlarizare în agricultură. Programul de afaceri al expoziției MOLDAGROTECH (spring) include seminare, mese rotunde, discuții.
 
În sprijinul tinerilor specialiști din ingineria agricolă, la MOLDAGROTECH (spring) se va desfăşura conferinţa Agrogenerația, în cadrul căreia cei mai buni studenți ai Universității Tehnice din Moldova vor prezenta rapoarte tematice privind tendințele actuale din domeniu.
 
Inaugurarea oficială a evenimentului expozițional va avea loc miercuri, 13 martie 2024, ora 11:00, în pavilionul nr.2 al Centrului Internațional de Expoziții MOLDEXPO.
 
Intrarea este liberă.
loading ...