PRIMA ZI DE MOLDAGROTECH SPRING: Dialog deschis cu ministrul agriculturii

13 mar 2024
Săptămâna aceasta este marcată de Expoziția internațională specializată de mașini, echipamente și tehnologii pentru sectorul agricol MOLDAGROTECH (spring) și Târgul de puieți și material săditor, desfășurate la CI „Moldexpo”. Astăzi, a avut loc inaugurarea oficială a evenimentului la care au participat oficiali, expozanți și producători agricoli.
 
Muncim pentru a veni cu noi modele de afaceri pentru producătorii din R. Moldova. Consider că acest gen de expoziții este extrem de importantă pentru pregătirea în plan tehnologic și digital pentru agricultorii din R. Moldova. Am ferma convingere că muncind împreună: agricultori, importatori, distribuitori vom reuși să pregătim mediul nostru de afaceri pentru concurența acerbă care o avem în regiunea bazinului Mării Negre, a declarat vicepremierul, ministrul agriculturii, Vladimir Bolea.
 
Pentru prima dată, în acest an, în cadrul expoziției a fost organizat „Dialogul deschis cu ministrul agriculturii”. Astfel, fermieri, directori ai asociațiilor de profil au adresat întrebări vicepremierului Vladimir Bolea.


 
Au fost abordate subiecte precum susținerea sectorului de cultivare a plantelor aromatice. Potrivit ministrului, plantele aromatice vor fi incluse în noua lege a horticulturii și vor beneficia de suport ca și celelalte ramuri ale ei.
 
Fermierii au avut întrebări despre Creditul de urgență, motorina din România, noua lege a Gospodăriilor Țărănești, sistemele centralizate de irigare, subvenționarea plantării de perdele forestiere etc.
 
Amintim că MOLDAGROTECH (spring) se desfășoară în perioada 13 – 16 martie 2024, la C.I. Moldexpo. În acest an, evenimentul întrunește peste 60 de expozanți care își vor promova ofertele în pavilionul nr.2 și pe spațiile în aer liber. În mod tradițional, expoziția este însoțită de Târgul de puieți și material săditor care înregistrează circa 40 de participanți. În total, evenimentul expozițional însumează peste 100 participanți.
 
AGROMEDIA este partener media al evenimentului.
loading ...