ZINAIDA POPA: „Am venit la MOLDEXPO din dorința de a schimba lucrurile spre bine și pentru asta muncim cu întreaga echipă”

07 mar 2024
Mai sunt zile numărate până la deschiderea Expoziției internaționale specializată de mașini, echipamente și tehnologii pentru sectorul agricol MOLDAGROTECH (spring). Pentru a afla cu ce noutăți vine în acest an evenimentul, dar și care sunt planurile de viitor cu privire la această expoziție, AGROMEDIA a discutat cu noul director al Centrului Expozițional „MOLDEXPO”, Zinaida Popa.
 
Noi înțelegem că domeniul agriculturii este în era digitalizării. Astfel, pe lângă tehnica agricolă pe care o avem an de an la eveniment, anul acesta, vor fi prezentate și tendințele în digitalizare a agriculturii. În pavilionul nr. 2, vom organiza Smart Agri Arena. Acolo vor fi expuse, drone și alte tehnologii de ultimă oră.
 
O altă noutate este „Dialogul deschis” cu ministrul agriculturii, Vicepremierul Vladimir Bolea și factorii de decizie din cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Optăm pentru un dialog constructiv în cadrul căruia fermierii pot veni cu propuneri pentru guvernarea țării, a declarat Zinaida Popa.
 
La MOLDAGROTECH 2024, vom avea expozanți și din alte țări precum: România, Ucraina, Ungaria, Polonia, Lituania. Potrivit managerului CI „MOLDEXPO”, companiile internaționale vor veni cu inovații în domeniu de certificare a produselor, plante decorative, produse fitosanitare, sortarea produselor agricole etc.
 
Ne propunem să venim nu doar cu prezentare de tehnică și produse, dar și să desfășurăm diverse seminare cu tematici interesante și utile. De asemenea, și AIPA va desfășura un seminar în cadrul căruia v-a informa fermierii despre oportunitățile de finanțare. Tinerii de la UTM vor prezenta cele mai noi proiecte ale lor.
 
În această primăvară, revine concursul „Util pentru Moldova”. Peste 10 companii au depus deja dosarele pentru participare. Juriul este format din reprezentanți ai MAIA și experți în domeniu.
 

Pentru viitor, muncim la modificarea conceptului de organizare a expoziției. În perspectivă, probabil, vom veni cu propunerea de a desfășura doar 1 dată pe an expoziția, dar să extindem orizonturile și să aducem noutatea nu doar prin prezența vendorilor, dar să aducem în Moldova concernele mari, producătorii internaționali. Este vorba de atragerea participanților mari, respectiv, avem mult de muncă.
 
De asemenea, avem de muncit și la capitolul infrastructură, investiții în modernizarea pavilioanelor, mărirea parcărilor și alte aspecte. Dar, fiind o întreprindere de stat nu avem bugete pentru astfel de investiții. Dar aceasta este prioritatea cea mai mare a noastră acum, suntem în plin proces de identificare a fondurilor și posibilităților de finanțare. Am venit la MOLDEXPO din dorința de a schimba lucrurile spre bine și pentru asta muncim cu întreaga echipă, a menționat Zinaida Popa.
 
Amintim că Expoziția MOLDAGROTECH se va desfășura în perioada 13 – 16 martie 2024, la C.I.E. MOLDEXPO. Inaugurarea oficială a evenimentului expozițional va avea loc miercuri, 13 martie 2024, ora 11:00, în pavilionul nr.2.
loading ...