9 MILIOANE DE LEI PENTRU DEZVOLTAREA SATELOR MOLDOVENEȘTI

20 apr 2022
Grupurile de Acțiune Locală pot obține finanțare pentru proiecte de dezvoltare a localității din care fac parte.

Solidarity Fund PL în Moldova, în parteneriat cu Rețeaua Națională LEADER (RNL) și în colaborare cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), anunță lansarea apelului de propuneri din cadrul Fondului de Dezvoltare Rurală – Inception Fund, ca parte a proiectului „LEADER pentru Moldova Rurală”, finanțat de USAID și Polish Aid.

Bugetul total al FDR Inception Fund este de 9 280 000,00 MDL. 

FDR Inception Fund va oferi cofinanțarea Grupurilor de Acțiune Locală (GAL), astfel GAL-urile vor avea posibilitatea să obțină o sumă de până la 600.000,00 MDL, dintre care 30% vor fi alocate pentru costuri administrative, inclusiv (I) remunerarea echipei manageriale a GAL-ului, (II) desfășurarea apelului de propuneri la nivel local, (III) activități de dezvoltare instituțională, iar 70% vor fi direcționate pentru costuri de program (finanțarea micro-proiecte în valoare de 20.000,00 - 80.000,00 MDL).

Minimum 50% din costurile de program trebuie să fie alocate pentru finanțarea micro-proiectelor ce sprijină dezvoltarea economică a teritoriului GAL (activitate economică). Contribuția GAL-ului trebuie să reprezinte cel puțin 25% din bugetul total. Va fi acceptată doar contribuția FINANCIARĂ. Buget total GAL (100%) în cadrul FDR Inception Fund = surse SFPL în MD (75%) + surse GAL (25%).

Apelul de propuneri pentru implementarea FDR Inception Fund este deschis pentru Grupurile de Acțiune Locală din Republica Moldova noi create în cadrul proiectelor MRLP (LEADER pentru Moldova Rurală) și EU-LEADER (Abordarea LEADER pentru prosperitate rurală în Moldova), care activează în baza principiilor abordării LEADER și care au fost înregistrate sau au inițiat procesul de înregistrare al GAL-lui ca entitate juridică.  

Termenul limită de aplicare: 
Termenul limită pentru depunere a aplicațiilor online este 16 mai 2022, inclusiv. 

Mai multe informații privind conceptul, criteriile de eligibilitate, procedura de depunere a aplicațiilor, precum și cea de evaluare a acestora (inclusiv criteriile de evaluare de conținut) pot fi găsite în Regulile de participare ale apelului de propuneri și anexele acestuia. 

În cazul în care aveți întrebări/neclarități la Regulile de participare ale apelului de propuneri le puteți transmite la adresa: vitalie.ababii@solidarityfund.md până la data de 27 aprilie, astfel încât în perioada 28 aprilie – 03 mai 2022 să fie organizată o sesiune de informare a GAL-urilor (în format online), la care se vor oferi răspunsuri. 
 
Contacte:  
Pentru întrebări suplimentare legate de procedura de aplicare - 060 167 674.  
Pentru întrebări tehnice - 069 513 179.
 
Anexe: 
Anexa nr. 1 - Formularul de cerere (online).
Anexa nr.2 - Declarația pe propria răspundere privind veridicitatea datelor şi documentelor prezentate (descărcați).
 
NOTĂ:
Grupurile de Acțiune Locală reprezintă un parteneriat public-privat, în care partea publică deține un procent de 49%, la nivel decizional și la nivel de alcătuire, iar 51% este deținut de partea privată.

9 MILIOANE DE LEI PENTRU DEZVOLTAREA SATELOR MOLDOVENEȘTI

9 MILIOANE DE LEI PENTRU DEZVOLTAREA SATELOR MOLDOVENEȘTI

9 MILIOANE DE LEI PENTRU DEZVOLTAREA SATELOR MOLDOVENEȘTI

loading ...