9 MILIOANE DE LEI PENTRU DEZVOLTAREA SATELOR MOLDOVENEȘTI

20 apr 2022
Grupurile de Acțiune Locală pot obține finanțare pentru proiecte de dezvoltare a localității din care fac parte.

Solidarity Fund PL în Moldova, în parteneriat cu Rețeaua Națională LEADER (RNL) și în colaborare cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), anunță lansarea apelului de propuneri din cadrul Fondului de Dezvoltare Rurală – Inception Fund, ca parte a proiectului „LEADER pentru Moldova Rurală”, finanțat de USAID și Polish Aid.

Bugetul total al FDR Inception Fund este de 9 280 000,00 MDL. 

FDR Inception Fund va oferi cofinanțarea Grupurilor de Acțiune Locală (GAL), astfel GAL-urile vor avea posibilitatea să obțină o sumă de până la 600.000,00 MDL, dintre care 30% vor fi alocate pentru costuri administrative, inclusiv (I) remunerarea echipei manageriale a GAL-ului, (II) desfășurarea apelului de propuneri la nivel local, (III) activități de dezvoltare instituțională, iar 70% vor fi direcționate pentru costuri de program (finanțarea micro-proiecte în valoare de 20.000,00 - 80.000,00 MDL).

Minimum 50% din costurile de program trebuie să fie alocate pentru finanțarea micro-proiectelor ce sprijină dezvoltarea economică a teritoriului GAL (activitate economică). Contribuția GAL-ului trebuie să reprezinte cel puțin 25% din bugetul total. Va fi acceptată doar contribuția FINANCIARĂ. Buget total GAL (100%) în cadrul FDR Inception Fund = surse SFPL în MD (75%) + surse GAL (25%).

Apelul de propuneri pentru implementarea FDR Inception Fund este deschis pentru Grupurile de Acțiune Locală din Republica Moldova noi create în cadrul proiectelor MRLP (LEADER pentru Moldova Rurală) și EU-LEADER (Abordarea LEADER pentru prosperitate rurală în Moldova), care activează în baza principiilor abordării LEADER și care au fost înregistrate sau au inițiat procesul de înregistrare al GAL-lui ca entitate juridică.  

Termenul limită de aplicare: 
Termenul limită pentru depunere a aplicațiilor online este 16 mai 2022, inclusiv. 

Mai multe informații privind conceptul, criteriile de eligibilitate, procedura de depunere a aplicațiilor, precum și cea de evaluare a acestora (inclusiv criteriile de evaluare de conținut) pot fi găsite în Regulile de participare ale apelului de propuneri și anexele acestuia. 

În cazul în care aveți întrebări/neclarități la Regulile de participare ale apelului de propuneri le puteți transmite la adresa: vitalie.ababii@solidarityfund.md până la data de 27 aprilie, astfel încât în perioada 28 aprilie – 03 mai 2022 să fie organizată o sesiune de informare a GAL-urilor (în format online), la care se vor oferi răspunsuri. 
 
Contacte:  
Pentru întrebări suplimentare legate de procedura de aplicare - 060 167 674.  
Pentru întrebări tehnice - 069 513 179.
 
Anexe: 
Anexa nr. 1 - Formularul de cerere (online).
Anexa nr.2 - Declarația pe propria răspundere privind veridicitatea datelor şi documentelor prezentate (descărcați).
 
NOTĂ:
Grupurile de Acțiune Locală reprezintă un parteneriat public-privat, în care partea publică deține un procent de 49%, la nivel decizional și la nivel de alcătuire, iar 51% este deținut de partea privată.
Top știri

CE TREBUIE SĂ FACĂ APICULTORII ÎN STUPINE PENTRU A EVITA ROIRILE? Cum poate fi întrerupt roitul?

22 apr 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA. Cât costă puii, bobocii și rățuștele în acest an?

18 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022
Din aceeași categorie

FINANȚARE DE LA STAT PENTRU COMPANIILE EXPORTATOARE DE PRODUSE ȘI SERVICII

25 apr 2022

UN LABORATOR MODERN PENTRU TESTAREA INOVAȚIILOR ÎN HORTICULTURĂ, DESCHIS LA COLEGIUL AGROINDUSTRIAL ”GHEORGHE RĂDUCAN” DIN GRINĂUȚI

20 apr 2022

OPORTUNITĂȚI DE LANSARE ÎN AFACERI PENTRU MIGRANȚI

15 apr 2022

2,1 HECTARE DE VIȚĂ DE VIE, PLANTATE ÎN SCOP DIDACTIC LA CENTRUL DE EXCELENȚĂ ÎN VITICULTURĂ ȘI VINIFICAȚIE DIN CHIȘINĂU

13 apr 2022

GRANTURI PENTRU ECOLOGIZAREA AFACERILOR. Cum le puteți obține, aflați aici

11 apr 2022

9 MILIOANE DE LEI PENTRU DEZVOLTAREA SATELOR MOLDOVENEȘTI

9 MILIOANE DE LEI PENTRU DEZVOLTAREA SATELOR MOLDOVENEȘTI

9 MILIOANE DE LEI PENTRU DEZVOLTAREA SATELOR MOLDOVENEȘTI

loading ...