DORIN RECEAN, A VIZITAT AFACEREA LARO MIGDALE

22 jun 2024
În cadrul vizitei sale la Ștefan Vodă, prim-ministrul Dorin Recean a vizitat o afacere de creștere și prelucrare a migdalelor - „Laro Migdale”. Livada de migdale se întinde pe o suprafață de 35 hectare și este dezvoltată de soții Renat și Oxana Lebedev.

Prim-ministrul Dorin Recean a discutat cu antreprenorii despre oportunitățile actuale care i-ar putea ajuta să-și crească businessul, menționând avantajele Programului 373, dar și despre sporirea capacităților de export și valorificarea piețelor externe, transmite AGROMEDIA cu referire la Știri.md.
Dezvoltarea afacerii a fost susținută de mai multe programe guvernamentale: 
  • PARE 1+1, Programul de promovare a participării agenților economici la târguri și expoziții, 
  • subvenții oferite de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, 
  • programul Livada Moldovei.


„Proprietarii afacerii sunt mândri că au contribuit, de-a lungul timpului, la educarea consumatorilor prin promovarea unui produs benefic sănătății. În ultimii ani, întreprinzătorii își diversifică activitatea și pe o suprafață de cinci hectare au sădit o livadă intensivă de cireș. De asemenea, au început deja construcția unei pensiuni turistice”, scrie în comunicatul emis de către Guvernul Republicii Moldova.

Livada a fost plantată în anul 2007, iar în prezent compania are un sortiment larg de produse – făină, fulgi de migdale, ulei presat la rece – livrate în majoritatea patiseriilor și rețelelor de magazine din țară. Mai mult, gama de produse a fost extinsă și cu mărfuri ca săpunul artizanal din ulei de migdale și cosmetice din ingrediente naturale.
 
 
loading ...