CEI MAI INFLUENȚI RETAILERI ÎN 2020! Vezi topul elaborat de cea mai mare asociație a comercianților cu amănuntul din lume

13 apr 2021

Pandemia de coronavirus a modificat semnificativ obiceiurile de consum ale oamenilor. Una dintre principalele schimbări survenite urmare a restricțiilor impuse de pandemie este migrarea unui număr din ce în ce mai mare de clienți/ cumpărători către zona comerțului online.
 
Comercianții care nu au dezvoltat zona comerțului online și au rămas în cea a comerțului clasic, care presupune prezența fizică a cumpărătorului, au trebuit și ei să ia măsuri specifice pentru a respecta normele restrictive impuse de autorități.

Federația Naționala de Retail (National Retail Federation - NRF), cea mai mare asociație a comercianților cu amănuntul din lume, a întocmit recent un clasament al celor mai influenți retaileri pe plan mondial, indiferent de natura mărfurilor pe care le oferă spre vânzare și felul în care interacționeaza cu clienții (prezența fizică sau online).

Evaluarea NRF este valabilă pentru anul 2020 și a ținut seama de mai mulți factori: cifra de afaceri a retailerilor, inclusiv cea realizată la nivel internațional, valoarea mărfurilor vândute de diviziile online ale acestora, și profitabilitatea francizelor.


Conform NRF, cei mai influenți 10 retaileri din lume în anul 2020 sunt:

10. JD.com – grup chinez, specializat în vânzările online, fondat în anul 1998. Inițial, JD.com vindea doar produse electronice, iar la ora actuală funcționează ca un hypermarket online și oferă o mare diversitate de produse.

9. Ikea - grupul suedez, specializat în vânzarea de mobilă și accesorii pentru locuință a fost înființat în anul 1983.

8. Carrefour - grupul francez este unul dintre pionierii conceptului de hypermarket la nivel mondial și a deschis primul său magazin în Franța, în anul 1963.

7. Ahold Delhaize - grupul a luat naștere în anul 2016, prin fuziunea dintre grupurile Ahold (Olanda) și Delhaize (Belgia). În România, Ahold Delhaize operează sub numele Mega Image.

6. Costco Wholesale Corporation - cel mai mare grup american de distribuție en gros, care operează pe mai multe continente.


5. Alibaba - grup chinez, echivalentul Amazon-ului american.

4. Aldi - grup german, fondat în anul 1913, care deține o rețea internațională de supermarketuri hard-discount. La ora actuală, grupul german studiază oportunitățile de extindere în zona Europei de est.

3 Schwarz Groupe - grup german, care deține rețeaua mondială Lidl.

2. Amazon.com - gigantul american al comerțului online este lider mondial în domeniu și a fost înființat în anul 1994, de Jeff Bezos. Inițial, Amazon.com a fost gândit ca o librărie online, ajungând astăzi să vândă, practice, orice în oricare parte a lumii.

Conform studiului citat, cel mai influent retailer din lume în anul 2020 a fost Walmart. Grupul a fost înființat în anul 1962, în Statele Unite, și este cea mai mare companie specializată în comerțul cu amănuntul din lume.
 
Sursa: manager.ro
 
 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

OLANDA A MARCAT ZIUA NAȚIONALĂ A LALELELOR. Ce au făcut florarii și cine s-a ales cu buchete de flori

18 jan 2022

LATIFUNDIARII DIN SUA: Bill Gates, John Malone și Familia Washington Reed. Câte hectare de teren dețin miliardarii

12 jan 2022

FERMIERII DIN EUROPA: SEMNE BUNE ANUL ARE. Ce spun datele Comisiei Europene privind starea culturilor agricole

12 jan 2022

ROMÂNIA SUB CODUL UNUI NOU VIRUS DE GRIPĂ AVIARĂ. Oamenii și fermele de animale sunt în pericol!

11 jan 2022

2021, AL CINCILEA CEL MAI CALD AN ÎNREGISTRAT VREODATĂ. Ce spun datele serviciului Copernicus

11 jan 2022

CEI MAI INFLUENȚI RETAILERI ÎN 2020! Vezi topul elaborat de cea mai mare asociație a comercianților cu amănuntul din lume

CEI MAI INFLUENȚI RETAILERI ÎN 2020! Vezi topul elaborat de cea mai mare asociație a comercianților cu amănuntul din lume

CEI MAI INFLUENȚI RETAILERI ÎN 2020! Vezi topul elaborat de cea mai mare asociație a comercianților cu amănuntul din lume

loading ...