DE LA MENAJERĂ, LA ADMINISTRATOR DE PATISERIE ÎN CAPITALA ITALIEI. Istoria Veronicăi Cincilei povestită conaționalilor

21 jul 2021

Curiozitatea a dus-o în Italia. În douăzeci de ani de ședere printre străini, s-a dezvoltat multilateral. A ajuns să gestioneze unul dintre cele mai căutate localuri de patiserii din Roma. Recent a decis să se reprofileze în domeniul imobiliar. Vorbim despre Veronica Cincilei, a cărei poveste a fost spusă la emisiunea Cealaltă Basarabie de la Jurnal TV, anunță AGROMEDIA.
 
Nu s-a gândit niciodată că va pleca departe de casă. A mers într-o vacanță la Roma, la o prietenă, și... a rămas acolo. Primul loc de muncă a fost ca vânzătoare într-un camion. Apoi a avut grijă de o bătrână, care a învățat-o limba italiană.
 
„Și așa am început lucrul prin case pentru că era nevoie de un venit stabil pentru ca să plătesc chirie, căci am început să caut casă în chirie. Noi ne-am stabilit de la bun început în centrul Romei, lângă Vatican și acolo am stat tot timpul”, a spus Veronica Cincilei.
 
A pornit în lumea patiseriei pe cont propriu
 
„Am deschis activitate pe cont propriu, autonomă de Pasta fresca e dolce, adică pasta lor italiană, cum ar fi la noi tăiețeii și dulciuri la cuptor. Fiind o localitate pe malul mării, numai vara este de muncă”.
 
În scurt timp a înțeles că vrea să activeze doar în acest domeniu.
 
„Am început să lucrez pentru alte patiserii, din 2004 până în 2019 am fost patiser la cuptor”, a mai spus Veronica Cincilei. A reușit să obțină apreciere și solicitări din partea mai multor patiserii din Roma. Un gând a străpuns-o brusc, iar Veronica a hotărât să lase totul și să se mute pe alt continent.
 
„Am plecat în Africa de Sud, am avut o experiență foarte interesantă 3 luni cu gândul că rămân acolo. Proiectul era arte și meserii unde eu puteam să predau copiilor meseria pe care o cunoșteam eu. Eu nu aveam posibilitate să iau viză de reședință, trebuia să mă întorc în Italia și să mai fac o viză iar pe 3 luni. Era costisitor”, spune Veronica Cincilei.
 
După escapada pe continentul African Veronica a hotărât să facă o achiziție pentru viitor.
 
 „Mi-a venit ideea să cumpăr casă și acolo s-a început munca de 24 de ore din 24 ca să plătesc casa. Și acum am casă. După ce am cumpărat locuința, am zis că gata, nu mai pot cu cuptoarele că m-am obosit, era foarte greu, căci te gtrezești la 4 dimineața, intri în laborator, la căldurile astea care sunt aici”, a adăugat Veronica.
 
Din cauza problemelor de sănătate, a trebuit să renunțe la munca din patiserie. A făcut cursuri și s-a reprofilat în domeniul imobiliar.
 
„Acum sunt asistent la agenție imobiliară. Mediator imobiliar, de a pune în contact două persoane - care vinde și care cumpără, și cu ajutorul meu se încheie afacerea. Îmi place”, menționează Veronica Cincilei.
 
Veronica urmărește viața din Republica Moldova, unde consideră că este nevoie de implicare.
 
Ne unim, nu că te invidiez că tu știi. În Moldova interesele personale sunt mai presus de orice. Moldova nu are persoane pregătite politic, cultural, profesional, tot în unul. Pentru că noi deja am intrat aici, în sistemul de aici, suntem integrați 100 de procente aici. Când venim acasă, pentru noi e vacanță. Problemele de acolo le vedem și le suferim”, a mai spus Veronica Cincilei.
 
jurnal.md
 

DE LA MENAJERĂ, LA ADMINISTRATOR DE PATISERIE ÎN CAPITALA ITALIEI. Istoria Veronicăi Cincilei povestită conaționalilor

DE LA MENAJERĂ, LA ADMINISTRATOR DE PATISERIE ÎN CAPITALA ITALIEI

Istoria Veronicăi Cincilei povestită conaționalilor

DE LA MENAJERĂ, LA ADMINISTRATOR DE PATISERIE ÎN CAPITALA ITALIEI. Istoria Veronicăi Cincilei povestită conaționalilor

loading ...