FERMIERI DIN MAI MULTE STATE DIN EUROPA AU IEȘIT LA PROTEST

21 mar 2022
Agricultorii sunt revoltați din cauza creșterilor considerabile ale prețurilor la carburanți și fertilizanți, fapt ce le creează dificultăți din ce în ce mai mari, transmite AGROMEDIA, cu referire la AGRO-TV.RO.

Sute de agricultori din Grecia au protestat la sfârșitul săptămânii trecute la Atena. Veniți la proteste cu tractoarele, fermierii au cerut mai multe reduceri de taxe și subvenții pentru a putea face față prețurilor mari la combustibil și îngrășăminte, care au crescut vertiginos după invazia Rusiei în Ucraina.
Grecii au organizat proteste și la începutul anului, atunci erau nemulțumiți de creșterea prețurilor la energia electrică.  Ei spun că suportă cheltuieli atât de mari, încât vor fi nevoiți să producă mai puțin și să majoreze prețurile pentru consumatori.

Deși guvernul de la Atena a întreprins o serie de măsuri, încercând să reducă impactul creșterii prețurilor, cum ar fi reducerea taxei de vânzări la îngrășăminte de la 46, la 13%, acestea nu sunt suficiente. Autoritățile elene au anunțat vineri că taxa va fi redusă încă o dată, până la 6%, măsura venind la pachet cu o reducere a taxei pe combustibil pentru mașinile agricole.
Manifestații similare au loc și în alte regiuni ale Europei. În Spania, mii de oameni au ieșit în stradă să protesteze, iar capitala țării a fost invadată de tractoarele agricultorilor. Spaniolii sunt nemulțumiți de majorările în lanț la produsele alimentare și la combustibil. Guvernul spaniol pregătește introducerea unor măsuri împotriva prețurilor ridicate la energie și carburanți.
Și în Franța au loc proteste. Francezii și-au scos tractoarele și camioanele și au blocat mai multe drumuri. Vineri, un convoi de aproximativ 20 de fermieri au protestat, în regiunea Bretania. Aceștia au condus cu viteză redusă pe o autostradă și au blocat un sens giratoriu, paralizând astfel circulația din zonă.

Războiul din Ucraina a dus la creșterea considerabilă a prețurilor la petrol și la gazele naturale în toată Europa. Din acest motiv, se înregistrează o creștere record a inflației și face ca fermierii să suporte cheltuieli foarte mari pentru combustibil și fertilizanți.
 
Top știri

CE TREBUIE SĂ FACĂ APICULTORII ÎN STUPINE PENTRU A EVITA ROIRILE? Cum poate fi întrerupt roitul?

22 apr 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022

SEZON NOU, PROBLEME VECHI. MII DE ALBINE GĂSITE MOARTE LA O STUPINĂ. Motivul: Tratamente chimice în livezi

19 apr 2022
Din aceeași categorie

NICIUN PORT NU FUNCȚIONEAZĂ ÎN ODESA. Tone de cereale sunt blocate în Ucraina. Zelenski cere ajutor

10 mai 2022

UCRAINA IMPUNE RESTRICŢII PENTRU EXPORTURILE DE CEREALE SPRE REPUBLICA MOLDOVA ŞI ROMÂNIA

06 mai 2022

FĂRĂ CARTOFI PAI LA KFC ȘI MCDONALD'S. Motivul: criză de cartofi în unele țări

04 mai 2022

ÎNGRĂȘĂMÂNTUL MINERAL DEVINE UN LUX – FERMIERII SUNT ÎNGRIJORAȚI

04 mai 2022

A DAT 255 DE MII DE EURO PENTRU UN TRACTOR. Despre ce este vorba – aflați aici

04 mai 2022

FERMIERI DIN MAI MULTE STATE DIN EUROPA AU IEȘIT LA PROTEST

FERMIERI DIN MAI MULTE STATE DIN EUROPA AU IEȘIT LA PROTEST

FERMIERI DIN MAI MULTE STATE DIN EUROPA AU IEȘIT LA PROTEST

loading ...