FERMIERI DIN MAI MULTE STATE DIN EUROPA AU IEȘIT LA PROTEST

21 mar 2022
Agricultorii sunt revoltați din cauza creșterilor considerabile ale prețurilor la carburanți și fertilizanți, fapt ce le creează dificultăți din ce în ce mai mari, transmite AGROMEDIA, cu referire la AGRO-TV.RO.

Sute de agricultori din Grecia au protestat la sfârșitul săptămânii trecute la Atena. Veniți la proteste cu tractoarele, fermierii au cerut mai multe reduceri de taxe și subvenții pentru a putea face față prețurilor mari la combustibil și îngrășăminte, care au crescut vertiginos după invazia Rusiei în Ucraina.
Grecii au organizat proteste și la începutul anului, atunci erau nemulțumiți de creșterea prețurilor la energia electrică.  Ei spun că suportă cheltuieli atât de mari, încât vor fi nevoiți să producă mai puțin și să majoreze prețurile pentru consumatori.

Deși guvernul de la Atena a întreprins o serie de măsuri, încercând să reducă impactul creșterii prețurilor, cum ar fi reducerea taxei de vânzări la îngrășăminte de la 46, la 13%, acestea nu sunt suficiente. Autoritățile elene au anunțat vineri că taxa va fi redusă încă o dată, până la 6%, măsura venind la pachet cu o reducere a taxei pe combustibil pentru mașinile agricole.
Manifestații similare au loc și în alte regiuni ale Europei. În Spania, mii de oameni au ieșit în stradă să protesteze, iar capitala țării a fost invadată de tractoarele agricultorilor. Spaniolii sunt nemulțumiți de majorările în lanț la produsele alimentare și la combustibil. Guvernul spaniol pregătește introducerea unor măsuri împotriva prețurilor ridicate la energie și carburanți.
Și în Franța au loc proteste. Francezii și-au scos tractoarele și camioanele și au blocat mai multe drumuri. Vineri, un convoi de aproximativ 20 de fermieri au protestat, în regiunea Bretania. Aceștia au condus cu viteză redusă pe o autostradă și au blocat un sens giratoriu, paralizând astfel circulația din zonă.

Războiul din Ucraina a dus la creșterea considerabilă a prețurilor la petrol și la gazele naturale în toată Europa. Din acest motiv, se înregistrează o creștere record a inflației și face ca fermierii să suporte cheltuieli foarte mari pentru combustibil și fertilizanți.
 

FERMIERI DIN MAI MULTE STATE DIN EUROPA AU IEȘIT LA PROTEST

FERMIERI DIN MAI MULTE STATE DIN EUROPA AU IEȘIT LA PROTEST

FERMIERI DIN MAI MULTE STATE DIN EUROPA AU IEȘIT LA PROTEST

loading ...